Σελίδες

Δευτέρα, Μαΐου 04, 2009

"Kοντά στον ουρανό"


ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Η Φιλελεύθερη Βιβλιοθήκη προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο το Σάββατο 9/5 στις 6μμ. στα γραφεία της Φιλελεύθερης Συμμαχίας (Βασιλίσσης Σοφίας 124Α, 3ος όροφος) για την ανοιχτή συζήτηση πάνω στο βιβλίο της Άυν Ραντ, "Κοντά στον Ουρανό" με αρχική εισήγηση του Αλέξανδρου Ηλιόπουλου, συντονιστή της Περιφερειακής Κίνησης Δυτικής Ελλάδας της Φιλελεύθερης Συμμαχίας.

Παράλληλα θα λειτουργήσει δανειστική βιβλιοθήκη, με βιβλία που θα συγκεντρωθούν σταδιακά από δωρεές. Οι συζητήσεις και οι δανεισμοί στα πλαίσια της Φιλελεύθερης Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερο Σάββατο.

πληρ: 210 7777 677


H Aυν Ραντ, γεννήθηκε στην Πετρούπολη το 1905. Το 1917, μετά την Οκτωβριανή επανάσταση, η οικογένειά της, κατέφυγε στην Κριμαία, όπου εκείνη τελείωσε το σχολείο. Αργότερα επέστρεψε στην Πετρούπολη και σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο. Έπειτα συνέχισε τις σπουδές της, στο Κρατικό Ινστιτούτο Κινηματογραφικών Τεχνών, με σκοπό να γίνει σεναριογράφος. Το 1925, πήρε άδεια να επισκεφθεί συγγενείς της στις ΗΠΑ και εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Χόλλυγουντ, όπου ο διάσημος σκηνοθέτης Σεσίλ ντε Μιλ, την προσέλαβε σαν αναγνώστρια σεναρίων. Εκεί γνώρισε και τον Φράνκ Ο' Κόννορ, με τον οποίο παντρεύτηκε. Η Aυν Ραντ, άρχισε την συγγραφική της δράση σαν σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας. Το πρώτο της μυθιστόρημα, "Εμείς οι ζωντανοί", δημοσιεύθηκε το 1936. Αργότερα δημοσίευσε άλλα δύο μυθιστορήματα, "The Fountainhead" (1943) και "Atlas Shrugged" (1957). Και τα τρία βιβλία της, εξασφάλισαν αμέσως εντυπωσιακή επιτυχία και μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες. η Aυν Ραντ πέθανε το 1982, αλλά τα βιβλία της εξακολουθούν ν' ανατυπώνονται μέχρι σήμερα και συνολικά έχουν πουλήσει πάνω απο 20 εκατομμύρια αντίτυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: