Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2015

Ξεφουσκώνει η φούσκα των Podemos !

Ίσως ο άνεμος της αλλαγής να έρθει πραγματικά από την Ισπανία, αφού η φούσκα των Podemos ξεφουσκώνει με το οριακό 27% να πέφτει στο 22% σε ένα μήνα !
Αντίθετα, οι φιλελεύθεροι Ciudadanos (Πολίτες) του νεαρού Albert Rivera φαίνεται ότι πλέον κάνουν τη διαφορά ανεβαίνοντας 6% σε λίγες εβδομάδες, και προσεγγίζοντας το Λαϊκό Κόμμα με 18,4% και 2-4 μονάδες διαφορά από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τους Podemos !
Οι Ciudadanos, προτείνουν ένα νέο κοινωνικό Συμβόλαιο, με δραστικές φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις στην πολιτική και οικονομία και έντονα στοιχεία αλληλεγγύης και επανένταξης για τους ανέργους μακράς διάρκειας. Ισχυρίζονται πως η Ισπανία έχει όλα τα απαιτούμενα για την ανάπτυξη, για να γίνει μια χώρα πρότυπο: υποδομές, δυναμικό ανθρώπινο κεφάλαιο, φυσικό περιβάλλον, πολιτισμό, παράδοση, πολύ πιο κοντά στις Σκανδιναβικές χώρες παρά στη Βενεζουέλα. Και εμποδίζεται από ένα πεπαλαιωμένο πολιτικό σύστημα και ένα πολιτικό προσωπικό προερχόμενο από τους παλιούς κομματικούς μηχανισμούς και όχι από την πραγματική οικονομία και τη μεσαία τάξη !

Πηγή:  http://politica.elpais.com/politica/2015/03/07/actualidad/1425756440_821944.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: