Δευτέρα, Απριλίου 30, 2012

Σεβασμός του φυλετικού, θρησκευτικού, εθνικού αυτοπροσδιορισμού κάθε Έλληνα πολίτη.


Με βάση τις ιδεολογικές της αρχές, αλλά και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας, η Φιλελεύθερη Συμμαχία προτείνει τον σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων μέσω της υλοποίησης της παρακάτω δέσμης μέτρων:


 • Αναγνώριση όλων των μειονοτικών δικαιωμάτων που προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες τις οποίες έχει υπογράψει το ελληνικό κράτος, σε όσους Έλληνες θεωρούν ότι ανήκουν σε αυτές. Κάθε άτομο έχει αναφαίρετο δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται όπως επιθυμεί, να εκδηλώνει τη θρησκεία, τη –διαφορετική πιθανώς- εθνική καταγωγή του, τη γλώσσα ή τις πεποιθήσεις του, καθώς επίσης και το δικαίωμα να ιδρύει ελεύθερα θρησκευτικούς φορείς, οργανώσεις, ενώσεις, σχολεία και χώρους θρησκευτικής λατρείας.
 • Κατάργηση της εφαρμογής του ισλαμικού νόμου (σαρία) σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας όπου ισχύει σήμερα (Θράκη) και εφαρμογή του ελληνικού δικαίου στο σύνολο της χώρας για όλους ανεξαίρετα τους πολίτες. Αφαίρεση από τους μουφτήδες της μουσουλμανικής μειονότητας κάθε δικαιοδοτικής αρμοδιότητας και περιορισμός του ρόλου τους στα αυστηρά θρησκευτικά τους καθήκοντα. Η ανάδειξη των μουφτήδων της μουσουλμανικής μειονότητας θα πρέπει να είναι εσωτερικό της ζήτημα το οποίο δεν δικαιούται να ρυθμίζει το κράτος.
 • Επαναχορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στους ανιθαγενείς (μειονοτικούς των οποίων η ιθαγένεια αφαιρέθηκε αυθαίρετα στο παρελθόν). Χορήγηση άδειας επιστροφής στην Ελλάδα όσων μαχητών του εμφυλίου πολέμου εξαιρέθηκαν ως μη Έλληνες το γένος.
 • Κατάργηση της θεώρησης των μειονοτικών ως πολιτών άλλης χώρας και της υπαγωγής των θεμάτων τους στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ελευθερία δημιουργίας χώρων θρησκευτικής λατρείας για κάθε θρησκευτικό δόγμα με μοναδικό κριτήριο τη τήρηση των πολεοδομικών κανόνων. Ελευθερία δημιουργίας τζαμιών, ιδίως στην Αθήνα όπου η έλλειψή τους δημιουργεί πρόβλημα σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες.
 • Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών ανδρών και γυναικών
 • Προστασία των μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από διακρίσεις με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου
 • Προστασία για τους πολίτες με τρανσεξουαλική ταυτότητα φύλου στην εργασία και στην διάθεση αγαθών και παροχή υπηρεσιών,
 • Την προστασία των ομοφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών αστυνομικών, στρατιωτών και στρατιωτικών - ανδρών και γυναικών - από κάθε διάκριση.
 • Την κατάργηση της «παρά φύσιν ασέλγειας μεταξύ αρρένων», και τη θεσμοθέτηση ίδιας ηλικίας συναίνεσης για ετεροφυλόφιλους και ομοφυλόφιλους.
 • Την αναγνώριση του δικαιώματος πολιτικού γάμου στα ζευγάρια του ίδιου φύλου καθώς ο υπάρχων νόμος δεν προβλέπει τα φύλα των συζύγων.
 • Την αναγνώριση και την καταχώρηση με ληξιαρχική πράξη των ζευγαριών - ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων - τα οποία επιλέγουν να μην μπουν σε διαδικασία γάμου αλλά να ζουν μαζί ως μόνιμοι σύντροφοι.
 • Την αναγνώριση και την προστασία της οικογένειας με ομοφυλόφιλο γονέα ή ομοφυλόφιλους γονείς:
 • Δικαίωμα στην τεχνητή γονιμοποίηση σε άγαμες γυναίκες οι οποίες ζουν σε ελεύθερη ένωση όχι μόνο με άντρα, όπως προβλέπεται σήμερα, αλλά και με άλλη γυναίκα.
 • Αναγνώριση του κινδύνου που υφίσταται ένας/μία πρόσφυγας με ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό ή τρανσεξουαλική ταυτότητα φύλου όταν στη χώρα προέλευσης μπορεί να φυλακιστεί ή να εκτελεστεί εξαιτίας του προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου (πχ Ιράν, Πακιστάν κα) και χορήγηση ασύλου.
http://www.greekliberals.net/fis/

Δεν υπάρχουν σχόλια: