Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2012

Το ελεύθερο εμπόριο θα σώσει τη χώρα.


Η ενίσχυση των άκρων στις επόμενες εκλογές δεν θα αποτελέσει, πλέον, έκπληξη. Αυτές τις στιγμές, το παρασιτικό σύστημα του λαϊκισμού έχει κινητοποιηθεί 100% και παίζει «τα ρέστα του». Αν δεν επικρατήσουν οι λογικές φωνές που θα υπερασπίζονται την ευθυγράμμιση της χώρας με την Ευρώπη, τη δημοκρατία, την ελευθερία και την οικονομική ανάπτυξη, είναι ορατός ο κίνδυνος να επικρατήσουν οι ακραίες απόψεις του λαϊκισμού που θα μας κρατήσουν για πάντα στο περιθώριο. Ήδη, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ανησυχητικά σημάδια.
Εν πολλοίς, το έχουν πετύχει: Ο λαός μας βρίσκεται σε ψυχολογική κατάσταση συλλογικής άρνησης. Στην Ελλάδα σήμερα, κυρίαρχη κουλτούρα δεν είναι, δυστυχώς, ο προοδευτικός φιλελευθερισμός που διατηρώντας αξίες όπως ο σεβασμός στο νόμο και την επιχειρηματικότητα, θα έφερνε μαζί του την αξιοκρατία, την ατομική ευθύνη, τον κοσμοπολιτισμό, τον ορθολογισμό και την ανεκτικότητα, αλλά το «δεν πληρώνω», «δεν θέλω επενδύσεις», «για όλα φταίνε οι ξένοι».
Εκμεταλλευόμενοι την εθνική ανασφάλεια και ανυποψίαστοι για τις παρενέργειες της προπαγάνδας τους, πολλοί εθνικιστές σπέρνουν λόγο μίσους για τους ευρωπαϊκούς λαούς και δημιουργούν ακόμα περισσότερες στρεβλώσεις στην ελληνική αγορά με παραινέσεις του τύπου "προτιμήστε μόνο τα δικά μας" . Σαν να μην μπορούν οι υγιείς Έλληνες να αναγνωρίσουν τα ποιοτικά προϊόντα και σαν να μην είναι ικανοί να μαθητεύσουν στην ευθύνη της σωστής επιλογής, παρουσιάζονται οι κεκράκτες σαν «καλοί πατερούληδες» που μας προτρέπουν να προτιμήσουμε μόνο τα ελληνικά.

Όμως, οι εθνικές ιδεοληψίες στην αγορά δημιουργούν μόνο στρεβλώσεις. Η ατομική επιλογή είναι αυστηρά προσωπικό θέμα με κριτήρια που διαλέγει ο καθένας μόνος του, ή όπως λέει και η σοφή παροιμία: "όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος". Γιατί να εμποδιστούν ορισμένα ξένα προϊόντα, όταν πολλά άτομα στην Ελλάδα τα επιλέγουν κρίνοντας συνειδητά το προσωπικό τους όφελος ; Για να ευνοηθούν οι οικονομικά αδύναμοι καταναλωτές, η λύση δεν είναι να αποκλείσουμε τα ξένα προϊόντα, αλλά αντίθετα να έρθουν και άλλα ξένα προϊόντα, και άλλα σουπερμάρκετ, και άλλες επενδύσεις. Και ταυτόχρονα, να αναρωτηθούμε για το πώς θα αυξήσουμε οι Έλληνες τη δική μας παραγωγικότητα σε αυτό το περιβάλλον.

Η αυθαίρετη πρόκριση μόνο των ελληνικών προϊόντων είναι ο σίγουρος δρόμος προς την (περαιτέρω) καρτελοποίηση της ελληνικής αγοράς. Το πραγματικά ελεύθερο εμπόριο είναι το καλύτερο "φάρμακο" εναντίον των καρτέλ: Όταν μια συντεχνία επιχειρηματιών προσπαθήσει να δημιουργήσει καρτέλ, θα συμφωνήσουν να ανεβάσουν τις τιμές όλοι μαζί. Όμως, σε συνθήκες ελευθερίας, θα εμφανίζεται πάντοτε ένας καινούριος παίκτης ο οποίος θα "σπάει" τις τιμές, κοκ. Είτε Έλληνας είτε ξένος, αυτός ο νέος παίκτης είναι πάντα ο "ευεργέτης" των καταναλωτών αφού κρατάει τις τιμές χαμηλά. Πχ. στο Χονγκ-Κονγκ όσες προσπάθειες έχουν γίνει από βιομήχανους για δημιουργία καρτέλ, ποτέ δεν το κατάφεραν. Γιατί άραγε, αφού ο κρατικός παρεμβατισμός εκεί είναι ελάχιστος ; Πάντως όχι επειδή προτιμούν μόνο τα ντόπια προϊόντα...

Ένα καλό παράδειγμα είναι τα πρατήρια βενζίνης: Αν ανοίξει το επάγγελμα, τότε τα προϊόντα πετρελαίου θα πωλούνται και από σουπερμάρκετ και κάποια θα έρχονται έτοιμα από το εξωτερικό, φθηνότερα και στις δύο περιπτώσεις. Αν πάτε στη Βουλγαρία, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, θα δείτε στα πρατήρια βενζίνης ουρές Βορειοελλαδιτών να γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους, αφού εκεί εξοικονομούν περίπου ένα ευρώ ανά λίτρο λόγω του χαμηλότερου φόρου. Πράττουν άσχημα ; Όχι βέβαια, απλά κρίνουν ορθολογικά το συμφέρον τους : Δεν θα περιμένει ο Θεσσαλονικέας οικογενειάρχης να μειωθεί ο φόρος στα ελληνικά καύσιμα, ό,τι και αν του υπόσχονται οι εθνικιστές για την «ανωτερότητα της ελληνικής βενζίνης» !

Αν το κράτος μας λειτουργούσε αναπτυξιακά θα προσέλκυε περισσότερους επενδυτές, περισσότερους πελάτες και αυτό θα προκαλούσε περισσότερο ανταγωνισμό προς όφελος όλων των φτωχών. Υπάρχουν στην Ελλάδα συγκριτικά πλεονεκτήματα για τα οποία οι μεγάλοι ξένοι επενδυτές θα την προτιμούσαν έναντι "φτηνών" χωρών του τρίτου κόσμου: Τουρισμός, Πολιτισμός, φυσικό τοπίο. Ας προσπαθήσουμε, αντί να καταργήσουμε τον ανταγωνισμό, να προσθέσουμε και άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα στη χώρα: Χαμηλή φορολογία, πάταξη γραφειοκρατίας, πάταξη διαφθοράς, γρήγορη δικαιοσύνη, ελκυστικά Πανεπιστήμια.

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από αυτά που γράφεις προκύπτουν τα εξής ερωτήματα..

πόσο καραγκιόζης μπορεί να είσαι;;
Μήπως σε πληρώνει και η ΜΕΡΚΕΛ;;


Άντε να δουλέψεις με μισθό κινέζου
θα σε πληρώνω εγώ..
θα εισαι ανταγωνιστικός ετσι..

Ανώνυμος είπε...

Εσύ φίλε αριστερέ μπορείς να δουλέψεις με μισθό Κούβας, δηλαδή $10 το μήνα και μετά θα δούμε αν θα μας πουλάς τρελίτσα.

dimitris stavrou είπε...

Προς ανώνυμο σούριελο των 12.46 :

Θέλεις να με πληρώνεις με μισθό ελληνικής ΔΕΚΟ ; Θα σου κάνω τη χάρη να μην είμαι ανταγωνιστικός.

Ανώνυμος είπε...

"Κύριε" Σταύρου είστε ανήσυχος μήπως ανέβουν τα άκρα και ταυτόχρονα μας μιλάτε για μια "ελεύθερη" αγορά και για ένα "ευρωπαϊκό όραμα" το οποίο παράγει στην Τουρκιά, στην Ινδία και στην Κίνα και ταυτόχρονα δάνειζε τα PIGS για να καταναλώνουν;

Τότε προφανώς τα ερωτήματα
που θέτει το "ανώνυμο σούριελο των 12.46" είναι βάσιμα.

Γιατί λοιπόν δεν γίνεστε Ινδός (στο μεροκάματο / μηνιάτικο) για να δείτε ποσά απίδια χωράει ο σάκος;

Γιατί αυτό προτείνεται εσείς, στους άλλους να κάνουν.

Με ενδεχόμενο δόλο να εικάσω ότι
το κάνετε, ή λόγω αφέλειας;

Η επιλεκτική ευαισθησία σας προφανώς νοιάζεται μόνον για την πλευρά του εργοδότη, άραγε όλη η Ελλάδα είναι εργοδότες;

Δεν εκπλήσσομαι πάντως γιατί Τα ίδια λέει και ο ΣΟΪΜΠΛΕ (για άλλους λογούς βέβαια) και όχι επειδή είναι φίλος μας.

αυτά τα ολίγα.

και είναι ΝΤΡΟΠΗ να γράφονται από
Έλληνες αυτά.

Υ.Γ.
και βεβαίως οι μισθοί ΔΕΚΟ για τις οποίες μιλήσατε στο σχόλιο σας μόνο από "ακραίους" ( του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ) εισπράττονταν για "κομματική συντήρηση" ή μήπως όχι;


Υ.Γ.2
Μήπως ζείτε εκτός Ελλάδος;

Υ.Γ.3
Το όραμα σας για την Ελλάδα είναι ακριβώς όπως το "ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΡΑΜΑ"
δηλαδή...από έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Δημήτρη δυστυχώς οι Έλληνες είναι πλέον σε πλήρη σύγχυση.

Με την νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να εκδηλώσουν τους πολιτικούς τους πόθους, εκμεταλευόμενοι την ανάγκη μας για μια καλύτερη Ελλάδα.

Η θέση σου αυτή είναι κοινά αποδεκτή από όλους τους λαούς που έχουν αναπτυσόμενη οικονομία, αλλά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από μια κοινωνία που καταρέει.

Το σλόγκαν της χούντας τρώτε ελληνικά για να γυρίζουν τα χρήματα σε σας, είναι γνώρισμα της απελπισμένης προσπάθειας του κράτους να επιβιώσει.

Έχει αρχίσει δειλά-δειλά να εμφανίζετε κάτι καινούργιο στην σημερινή κοινωνία και προτρέπω όλους όσους έχουν οικονομική ανάγκη να το πράξουν. Δηλαδή αυτό που μαθαίναμε όταν είμαστε μικροί στα σχολικά βιβλία << πάρε αυγά και δώσε μου τετράδιο>>.

Εφαρμόστετο στην προσωπική σας ζωή και θα με θυμηθείτε.

Κουράγιο σε όλους.

Δημήτρη ευχαριστώ για την φιλοξενία συνέχισε δυνατά.

dimitris stavrou είπε...

Το χαμηλό επίπεδο μερικών ανώνυμων σχολιαστών, όπως εκείνου των 5.20 αποδεικνύεται από:

α) την κατωτερότητα και το προσωπικό κόμπλεξ (βάζει τη λέξη "κύριε" σε εισαγωγικά).
β) τη σύγχυση (τον έτερο υβριστή-ανώνυμο τον θεωρεί Κύριο).
γ) την κουταμάρα (δεν κατάλαβε το άρθρο, αν το καταλάβαινε θα είχε δει ότι έγραψα πως οι εν δυνάμει επενδυτές θα μας προτιμήσουν για τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, έναντι φτηνών χωρών)
δ) την ημιμάθεια (άσχετος για τις εξελίξεις σε Κίνα και Ινδία).
ε) την επίδειξη σοβαροφάνειας
στ) το λαϊκισμό (για όλα φταίει ο Σόιμπλε και η κακή Ευρώπη : Για τους μιζαδόρους του υπουργείου Ανάπτυξης, για τους κομπιναδόρους του ΙΚΑ Καλλιθέας, για τους υπεύθυνους προμηθειών των νοσοκομείων, για τους χιλιάδες άνδρες που πήραν επίδομα τοκετού, για τους συνταξιούχους που εισπράττουν 30 χρόνια μετά θάνατον, τους πεντακόσιους τυφλούς ανοιχτομάτηδες της Ζακύνθου, για τα επιδόματα, τις «μαϊμού» αναπηρικές και τους φοροφυγάδες, φταίνε αποκλειστικά ο Σόιμπλε και η Μέρκελ).

Για τους παραπάνω λόγους,η βλάβη του εγκεφάλου του ανώνυμου των 5.20 φαίνεται ότι είναι μόνιμη.

dimitris stavrou είπε...

Επειδή υπάρχουν και υγιείς αναγνώστες (η συντριπτική πλειοψηφία), ας πούμε δυο λόγια για την Κίνα και την Ινδία :

Η Κίνα θεωρείται η βιομηχανική καρδιά της γης τη στιγμή αυτή καθώς είναι η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, με την πλέον αλματώδη ανάπτυξη, αφού η στροφή στην οικονομία της αγοράς δημιούργησε θεαματικές οικονομικές εξελίξεις. Τεράστιες δυτικές επιχειρήσεις έχουν εγκατασταθεί στην Κίνα παράγοντας τα πρωτογενή τους προϊόντα (Made by USA in China).

Είναι επόμενο η ανάπτυξη να δημιούργησε και σοβαρά προβλήματα και κοινωνικές εντάσεις στην Κίνα, αφού τα 2/3 της Κινέζικης κοινωνίας ζουν ακόμα κάτω από συνθήκες υπανάπτυξης. Όμως, το θέμα είναι να αναβαθμιστούν τα 2/3 και όχι να υποβαθμιστεί το 1/3 ! Όσοι λοιπόν επικρίνουν την Κίνα και ειρωνικά λένε "πήγαινε να δουλέψεις εκεί", να μας πουν πού ακριβώς εννοούν: Στα παράλια (Χονγκ-Κονγκ, Σανγκάη) όπου ο Καπιταλισμός έχει ανυψώσει θεαματικά το βιοτικό επίπεδο ή στην ενδοχώρα με τα έντονα προβλήματα αφού εκεί δεν έχει φτάσει ακόμα η οικονομική ελευθερία ;

Ομοίως και στην Ινδία, ραγδαία είναι η οικονομική ανάπτυξη μετά τη στροφή της χώρας σε μηχανισμούς της αγοράς και έμφαση σε νέες τεχνολογίες. Παρ' όλα αυτά το δύσκαμπτο κράτος και ο γιγαντιαίος δημόσιος τομέας με ένα σύστημα μεγάλων κρατικών παροχών δυσκολεύει για παραπέρα κινήσεις. Η εξέλιξη στις τεχνολογίες προήλθε από υψηλού επιπέδου ιδιωτικά τεχνολογικά ινστιτούτα με τέλεια καταρτισμένους – και γνώστες της αγγλικής γλώσσας – αποφοίτους. Η υπόλοιπη παιδεία είναι χαμηλού επιπέδου εκτός από τις περιοχές που έχουν επέμβει οι τοπικές κοινότητες – δηλαδή, όπου οι περιφερειακές κυβερνήσεις έχουν πάρει επάνω τους τις ευθύνες.Οι μάχες ανάμεσα σε παραδοσιακούς και μεταρρυθμιστές για την ψυχή της Ινδίας είναι σκληρές (κάτι μου θυμίζει, καλή ώρα).

Γιατί αποκρύπτουν λοιπόν οι λαϊκιστές ότι η οικονομία της αγοράς έδωσε ψωμί σε περίπου 2 δισ. κόσμο σε Κίνα και Ινδία ; Γιατί προσβάλλουν αυτές τις χώρες που είχαν την τόλμη και την οξυδέρκεια να εφαρμόσουν, έστω και εν μέρει, μεταρρυθμίσεις προς τη σωστή κατεύθυνση ;

Ανώνυμος είπε...

"Κύριε" Σταύρου (με συγχωρείτε για τα εισαγωγικά αλλά δεν μπορώ να τα βγάλω)
Είμαι ο 5:20 ξανά.
Χαίρομαι πάντως που με επιβεβαιώνετε (χωρίς να το θέλετε βέβαια) με τα γραπτά σας, Δηλαδή το γεγονός ότι προτείνετε στους Έλληνες να γίνουν Κινέζοι ή Ινδοί, για να προτιμηθούν έναντι αυτών !!!
Και ταυτόχρονα προσωπικά αρνείστε να πάρετε το μισθό του κινέζου και να γίνετε "ανταγωνιστικός" εσείς ο ίδιος.. (το είπατε σε σχόλιο σας)
Ούτε ο Καρατζαφέρης δεν κάνει τέτοιες κωλοτούμπες (θερμά συγχαρητήρια)..
Και σας ρωτώ ευθέως λοιπόν, εσείς που είστε "φιλεύσπλαχνος" και αναγνωρίζετε αυτή την οξυδέρκεια και την προσφορά αυτών των λαών (με κροκοδείλια δάκρυα βεβαίως) γιατί δεν μας κάνετε την χάρη να πάρετε το μισθό του Κινέζου και να δώσετε το καλό παράδειγμα σε εμάς τους κακομαθημένους εργάτες με χαμηλό IQ ;

Μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό;

Από την άλλη στις "βαθυστόχαστες" (κατά τα άλλα) αναλύσεις σας για αυτές τις χώρες, (Κίνα, Ινδία) φαντάζομαι ότι τις ξέρετε από το google maps, ομολογείτε ότι η πλειοψηφία (τα 2/3) ζει στην «ΧΛΙΔΑ» (σας ευχαριστούμε θερμώς)
όπως για παράδειγμα (τυχαίο) στο εργοστάσιο της foxconn στην Κίνα !!!
γνωρίζετε κάτι;
Ή έχετε επιλεκτική αλλά «βαθυστόχαστη» ενημέρωση;

η όπως σε αυτό το εργοστάσιο υποδημάτων στην Ινδία
Δείτε και το ΒΙΝΤΕΟ : ( http://www.youtube.com/watch?v=PVj3KnZD9_Q#! )
Διαβάστε και αυτό μετά: http://www.zougla.gr/kosmos/article/parali-i-india
και θαυμαστέ την επιτυχία του Νεοφιλελευθερισμού σας.
Φαντάζομαι ότι μετά που θα δείτε το βίντεο, θα θέλατε να είστε στην θέση του CEO της CATWALK αλλά σίγουρα όχι στην γραμμή παραγωγής (έτσι δεν είναι;)
Η γραμμή παραγωγής θα είναι για τις μελλοντικές γενιές των Eλλήνων (κατά την "βαθυστόχαστη" πρόταση σας)

Είναι μέρος του νέου Ευρωπαϊκού οράματος αυτό, σε συνδυασμό με το σκληρό νόμισμα το οποίο (κατά Δαμανάκη είναι κατάκτηση των Ελλήνων) --> ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ δηλαδή.

Όπως και να έχει, σας ευχαριστούμε πάντως για το ΟΡΑΜΑ σας για την πατρίδα σας, και επιφυλασόμεθα να σας στήσουμε και έναν ανδριάντα για τα «βαθυστόχαστα» γραφόμενα σας. Και φυσικά δεν ανησυχώ διότι σε περίπτωση που δεν το κάνουμε εμείς στην Ελλάδα, σίγουρα θα το κάνει η ΜΕΡΚΕΛ στο Βερολίνο, οπότε τον Ανδριάντα τον έχετε σίγουρο..

Αν θέλετε κάνετε μας και την χάρη να γράψετε και ένα άρθρο για το ποιοι ευθύνονται για τις πρακτικές του συνδικαλισμού στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, και τον αφανισμό της Πραγματικής οικονομίας, και πως αυτό συντελέστηκε για να δούμε ποιοι ευθύνονται για τα ΔΑΝΕΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ και τις ΔΕΚΟ (που τόσο πολύ «συμπαθάτε»)
Αν θέλετε μετά από αυτό, μπορείτε να μας γράψετε και ένα άρθρο για τα προϊόντα των πολυεθνικών αν έχετε γνώση, και γιατί στην Ελλάδα πωλούν ακριβότερα.
Υ.Γ
Να σας εξομολογηθώ ότι, αν δεν ήξερα το όνομα σας και διάβαζα τα γραφόμενα σας, θα έλεγα ότι σας λένε George Papandreou ή Antony Samaras ή θα σας έλεγα ότι είστε συμμαθητές «κύριε» Σταύρου

Υ.Γ.2
Και για να μην με παρεξηγήσετε σας κρίνω μόνο από τα «βαθυστόχαστα» γραφόμενα σας, προσωπικά δεν σας γνωρίζω αλλά σίγουρα σας «ΘΑΥΜΑΖΩ».

Ανώνυμος είπε...

..ξέχασα να συμπληρώσω ότι:
για τους κομπιναδόρους του ΙΚΑ Καλλιθέας, για τους υπεύθυνους προμηθειών των νοσοκομείων, για τους χιλιάδες άνδρες που πήραν επίδομα τοκετού, για τους συνταξιούχους που εισπράττουν 30 χρόνια μετά θάνατον.... (και τα υπόλοιπα τσιτάτα που λέτε) Τα ακούω βερεσέ εγώ διότι πάντα το ψάρι "κύριε" Σταύρου βρωμάει από το κεφάλι.

Όταν ένα κράτος εξ ορισμού σε θεωρεί απατεώνα, και σου λέει ότι θα σου κάνω περαίωση (επειδή δεν είμαι ικανό να γνωρίζω τι μου γίνεται και δεν θέλω κιόλα) και σκάσε μου 1000 - 2000 ευρώ για να μην σε ελέξω, αυτό ωφελεί τον απατεώνα και όχι το κράτος.

μην μου πείτε ότι δεν το ξέρανε..

Όταν ένα ασφαλιστικό ταμείο δεν μπορεί να ξέρει αν ζω ή πέθανα ή αν δουλεύω τι ρόλο βαράει;

Αυτό το αντιλαμβάνεστε ή όχι;

και για να σας το κάνω πιο λιανά..

Αν δέσετε τα μάτια σας και δεν βλέπετε, και μετά σκοντάψετε δεν φταίει η λακούβα.

Αλλά αυτά δεν βλέπω κανένα Σταύρου να τα λέει..

και οταν ο άλλος ξέρει ότι έχεις δεμένα τα μάτια σε κλέβει άνετα.

τώρα βέβαια που εθελοτυφλούσαμε και πέσαμε στο χαντάκι, λέμε ότι
φταίει το χαντάκι.. και όχι ο καραμήτρος που είχε δέσει τα μάτια του.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ και Η ΝΔ λοιπόν και η "δημοκρατία" της ΑΡΠΑΧΤΗΣ της ρεμούλας της μίζας και του ζεϊμπέκικου.

dimitris stavrou είπε...

Συγγνώμη που σου το ξαναλέω, αλλά δεν έχεις την ικανότητα να καταλάβεις ότι αφού δεν μπορείς να βγάλεις τα εισαγωγικά και να γράψεις ευγενικά, δεν πρόκειται να σε πάρει κανένας στα σοβαρά και να γίνει διάλογος.

Πάντως, το "Ζήτω το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ", το πέτυχες !

dimitris stavrou είπε...

Θα κουραστούν πολύ οι "ανώνυμοι" θρασύδειλοι να στρέφουν τη συζήτηση σε προσωπικό επίπεδο και να κάνουν κωλοτούμπες διαστρεβλώνοντας προτάσεις στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν τα απωθημένα τους ή να διατηρήσουν τα κλεμμένα ("κεκτημένα" όπως τα ονομάζουν) προνόμιά τους εις βάρος των φορολογουμένων.

Επειδή δίνω πληροφορίες για τις εξελίξεις στην Κίνα, καταλογίζουν ότι το προτείνω για την Ελλάδα. Όταν περιγράφω την Ινδία, φοβούνται(από ανασφάλεια ή από αφέλεια;) ότι αυτή είναι η πρότασή μου και για τη χώρα μας. Δηλ. αν περιγράψω την Ελβετία και τον Καναδά, θα ηρεμήσουν ; Δε νομίζω... γιατί εκεί ο κακός "νεοφιλευθερισμός" έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη για τα δικά τους "οράματα".

Αν τους ενημερώσω ότι ο μισθός μου είναι τόσο χαμηλός, ώστε πολλοί Κινέζοι και Ινδοί με ξεπερνούν, θα τους χαλάσω την ωραία ατμόσφαιρα προς στιγμήν, αλλά μετά θα βρουν κάτι άλλο.

Για την πραγματική οικονομία και τον άρρωστο συνδικαλισμό τα έχω γράψει επανειλλημένως, αλλά φαίνεται ότι εκείνη τη στιγμή δε γνώριζαν γραφή και ανάγνωση.

Λυπάμαι πολύ για τη δυστυχία τους ("πονόψυχος" όπως θα έλεγαν).

Ανώνυμος είπε...

"Κύριε" Σταύρου ο "ανώνυμος" είμαι πάλι..

Διάβασα τις απαντήσεις σας, και πάλι ένοιωσα "Θαυμασμό".
Δεν ξέρω πραγματικά σε τι κοινό απευθύνεστε , αλλά πιστεύω ότι σύμφωνα με τα γραφόμενα σας πιθανότατα θεωρείτε ότι είμαστε άτομα μειωμένης αντίληψης.
(σας ευχαριστούμε θερμά)

Σας γνωστοποιώ λοιπόν ότι,
δεν με ενδιαφέρει ο σοβαροφανής διάλογος, αλλά η σοβαρότητα.

Σας το λέω αυτο διότι μου απαντησατε οτι :

Αν τους ενημερώσω ότι ο μισθός μου είναι τόσο χαμηλός, ώστε πολλοί Κινέζοι και Ινδοί με ξεπερνούν...

Όμως το γεγονός ότι "κάποιοι" Ινδοί ή Κινέζοι (λέτε ότι μπορεί ) να έχουν μεγαλύτερο μισθό από εσάς δεν αποτελεί σοβαρή απάντηση, ούτε επιχείρημα, διότι αυτό είναι αυτονόητο, άλλωστε αυτοί είναι και 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι,και σίγουρα κάποιοι από αυτούς θα έχουν μεγαλύτερο μισθό από εσάς.

Απάντηση στην ερώτηση που σας τέθηκε εννοείτε ότι δεν δώσατε.

Αυτά είχα να σας πω, και σας διαβεβαιώ ότι δεν θα ξανασχοληθώ μαζί σας, διότι το επίπεδο των υπεκφυγών σας είναι φτηνό.

Για αποχαιρετισμό σας αφήνω και ένα link, για τα εισαγόμενα προϊόντα ένδυσης και πως αυτά παράγονται για να τα φοράτε εσεις φτηνά.

δείτε το: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=37588&Itemid=56

όπως βλέπετε Αφορά το σύγχρονο θαύμα της ελεύθερης αγοράς και ελεύθερου εμπορίου από την πλευρά του εργαζόμενου.

Αυτά και να με συμπαθάτε αν δεν υπήρξα ευγενικός και "σοβαρος" όπως εσείς.

dimitris stavrou είπε...

Μα ποιος σου είπε ότι θέλω να σου απαντήσω ; Δε διάβασες σε προηγούμενο σχόλιό μου ότι με το ύφος που γράφεις δεν πρόκειται ποτέ να γίνει διάλογος ανάμεσα σε εμάς τους δύο ;

Παρακάτω, θα συνεχίσω τα σχόλιά μου απευθυνόμενος μόνο στο υγιές κοινό.

Καλή σου συνέχεια.

dimitris stavrou είπε...

Το ευρωπαϊκό όραμα δεν μπορεί να είναι άλλο από εκείνο του ολοκληρωμένου Ομοσπονδιακού Κράτους με έναν Πρόεδρο 5ετούς θητείας, με ένα Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, με μία επίσημη γλώσσα, με 30 Πολιτείες, με ένα Σύνταγμα. Με άλλα λόγια, το όραμά μας πρέπει να είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, της ελεύθερης κυκλοφορίας ανθρώπων και αγαθών, της ειρήνης και της δημοκρατίας. Η μη πραγματοποίηση αυτού του οράματος, προς το παρόν, είναι ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης. Όταν δεν είσαι πολιτικά ενοποιημένος, δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις παγκόσμιες κρίσεις. Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης σήμερα είναι ο ανταγωνισμός από τις ανερχόμενες οικονομίες του πλανήτη, οι οποίες προσφέρουν κίνητρα για μεγάλες παραγωγικές επενδύσεις, κυρίως φθηνά εργατικά χέρια. Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι το ευρωπαϊκό μέλλον είναι ζοφερό και ότι οδηγούμαστε σε μια "τριτοκοσμική" γηραιά ήπειρο. Έχει αποδειχτεί, ότι τα φθηνά εργατικά χέρια δεν είναι το μοναδικό κριτήριο προσέλκυσης επενδύσεων. Παράγοντες όπως η εξειδίκευση, η απόσταση, η πολιτική σταθερότητα, η γραφειοκρατία, η φορολογία, η διαφθορά, οι συχνές απεργίες, οι αποκλειμσοί δρόμων και λιμανιών, ο πολιτισμός, το κλίμα μπορεί να αποτελούν ανάλογα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα για τις ξένες επενδύσεις οι οποίες είναι και ο μόνος τρόπος να μειωθεί η ανεργία.

Είναι λανθασμένο το επιχείρημα ότι οι ξένοι επενδυτές επιδιώκουν μόνο έναν παράγοντα από τους παραπάνω (πχ. εργατικό κόστος). Κοιτούν και όλα τα υπόλοιπα. Αν ίσχυε το αντίθετο, τότε δεν θα υπήρχε κανένα εργοστάσιο στην Ιταλία, στην Ελβετία, στη Φινλανδία, στην Ισπανία, στη Γερμανία... Επομένως,δεν μπορεί, κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα θα διαθέτουν και αυτές οι χώρες...

Γιατί λοιπόν να προτιμούμε την ανεργία και την ανταλλαγή αέρα μεταξύ μας και να μην επιδιώξουμε την προσέλκυση ξένων επενδυτών ; Προφανώς, αυτοί θα "ρίξουν" λεφτά σε ελληνικό έδαφος, θα πληρώσουν φόρους στο ελληνικό κράτος, θα προσλάβουν Έλληνες εργαζόμενους, θα προσφέρουν τεχνογνωσία στην Ελλάδα, θα ανεβάσουν την ελληνική ανταγωνιστικότητα.
Μακάρι να ήμασταν αυτάρκεις, μακάρι να μπορούσαμε μόνοι μας να έχουμε βαριά βιομηχανία (θα εξηγήσω σε επόμενο σχόλιο πώς τη χάσαμε)και μακάρι να είχαμε τόσο μεγάλη και τόσο ελεύθερη αγορά όπου η συνεχής εισροή νέων παικτών θα ήταν προς όφελος όλων μας.

Παρόλα αυτά, η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα για τα οποία πολλοί ξένοι επενδυτές ΘΕΛΟΥΝ να την προτιμήσουν (Ρίξτε μόνο μια ματιά στις επενδύσεις που έχει ακυρώσει το ΣτΕ...).
Από πού προκύπτει ότι ο χαμηλός μισθός είναι μόνιμος και ότι είναι για όλους ; Ακόμα και ο πιο ανειδίκευτος νέος εργάτης, για πόσο χρονικό διάστημα θα αμείβεται με τον κατώτατο μισθό ; Για 1 έτος ; Για 2 ; Δε θα ανέβει ποτέ μισθολογικά ; Δεν θα εξελιχθεί, δεν θα εξειδικευθεί , δεν θα επιμορφωθεί, δεν θα σπουδάσει ;

Τελικά, τι προτιμούμε έναντι της ενίσχυσης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας ; Το 30% της ανεργίας ;

dimitris stavrou είπε...

Για όσους αμφιβάλλουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλοί εργοδότες, ας πληροφορηθούν ότι έχουμε τον υψηλότερο αριθμό αυτοαπασχολουμένων στην Ευρώπη ανά 1.000 κατοίκους.
Συγκεκριμένα, στην χώρα μας το 2007 υπήρχαν 70 εμπορικά καταστήματα ανά 1.000 κατοίκους, ενώ στην ΕΕ ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 39 καταστήματα. Η ύπαρξη πολλών επιλογών μεταξύ επιχειρήσεων αυξάνει τη διαπραγματευτική δύναμη και των εργαζομένων. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι όλες οι επιχειρήσεις καλής ποιότητας.

Όμως, τα κρατικά μονοπώλια που οραματίζονται μερικοί "χρεοκοπίστας" (αγωνιστές της χρεοκοπίας) φέρνουν μόνο την εξαθλίωση.

dimitris stavrou είπε...

Και για όσους τους αρέσει η ενημέρωση με επιλεκτικά βιντεάκια ας δουν και κανένα άλλο εργοστάσιο εκτός από αυτά που τους σερβίρουν :
http://www.youtube.com/watch?v=5KUmYO-Drvk

Για να μιλήσει κανείς για τον αφανισμό της ελληνικής οικονομίας, θα πρέπει ταυτόχρονα να μιλήσει και για τη διόγκωση των κρατικών δαπανών, την οποία κρύβουν οι κάθε λογής αριστεροί. Μετά την δικτατορία , την νομιμοποίηση του κομμουνιστικού κόμματος και την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ το 1981 ,όλοι οι αριστεροί στην Ελλάδα πίστεψαν ότι οι αγώνες τους ενσαρκώνονται. Συμμετείχαν οπουδήποτε υπήρχε διοικητικό συμβούλιο, ήταν πλειοψηφία σε όλες τις γενικές συνελεύσεις, η ρητορική τους ήταν καταλυτική. Ο λόγος τους καταγγελτικος και λαοφιλής. Ο,τιδήποτε ήταν αντίθετο με την επικρατούσα άποψη ,ήταν φασιστικό και οποιοσδήποτε είχε αντίθετη γνώμη ή δεν την εξέφραζε ή έπαιρνε το ρίσκο να χαρακτηρισθεί σαν εκπρόσωπος του μεγάλων συμφερόντων. Ποιος να ασκήσει βέτο σε μια πρόταση δημιουργίας ΤΕΙ σε επαρχιακές πόλεις, με το πρόσχημα της ανάπτυξης της περιοχής , ποιος και πώς να αρνηθεί την θεσμοθέτηση των ΙΕΚ, ποιος και πώς να διαφωνήσει στη δημιουργία ΚΑΠΗ, ποιος και πώς να αρνηθεί τη δημιουργία Πνευματικών Κέντρων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, επιχορήγηση θεατρικών παραστάσεων αριστερής θεματολογίας, πώς να πει κανείς "όχι" σε χρηματοδοτούμενες συναυλίες για την εθνική αντίσταση, ποιος να κόψει από έναν πολίτη που διεκδικούσε είτε αναπηρική είτε εθνικής αντιστάσεως σύνταξη, ποιος να πει στο συνδικάτο ότι διαφωνεί με την απεργία , τα συνθήματα της και τους μορφές πάλης που επιλέγανε ,να κλείσουν δρόμους , λιμάνια, συγκοινωνίες, ποιος να διεκδικήσει το δικαίωμα στην εργασία και να μην χαρακτηρισθείς απεργοσπάστης, ποιος να αντισταθεί στην κατάληψη του σχολείου του και να μην λοιδωρηθεί σαν σπασικλας; Ποιος και πώς να πείσει τον ελληνικό λαό ότι τα κοινωνικά αγαθά μπορούν να παραχθούν και από την ιδιωτική πρωτοβουλία με λιγότερο κόστος και με αποτελεσματικότερο τρόπο;

Έτσι, η κυρίαρχη κουλτούρα είχε κτιστεί : Από την εποχή Κ. Καραμανλή - Π. Παπαληγούρα πρυτάνευε η ανάγκη να βολευτούν στο δημόσιο ορδές κομματικών παρατρεχάμενων όπως και έγινε με το βόλεμα 8-10.000 με τις κρατικοποιήσεις.

dimitris stavrou είπε...

Μέχρι την δεκαετία του 1980 η Ελλάδα ήταν και βιομηχανική χώρα. Και μάλιστα ανταγωνιστική.

Τη δεκαετία του 1980 η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία είχε προκαλέσει και τη Γαλλία και την Αγγλία, ενώ ήταν στην κορυφή των εκτός Ευρώπης αγορών.

Η ελληνική χαλυβουργία είχε προκαλέσει και την Αγγλία και την Ιταλία. Ορισμένοι μάλιστα συνδέουν τη δολοφονία του Δημήτρη Αγγελόπουλου (Χαλυβουργική) από τους οργανωμένους δολοφόνους με την επιτυχία αυτή. Το ελληνικό νικέλιο πρωταγωνιστούσε για πολλά χρόνια στην Ευρώπη.

Το αλουμίνιο της Ευρώπης στηρίχθηκε για πολλά χρόνια στην ελληνική παραγωγή. Τα ελληνικά καλώδια συναγωνίσθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα ιταλικά και τα γαλλικά και μέσα στην ελληνική αγορά. Η χημική βιομηχανία και ειδικότερα τα λιπάσματα της Ελλάδας είχαν κλείσει για τα καλά τα σύνορά μας στις εισαγωγές.

Τα ελληνικά ναυπηγεία ήταν στα διακεκριμένα της παγκόσμιας ναυτιλίας. Η ελληνική βιομηχανία ειδών (ΙΖΟΛΑ - ΠΙΤΣΟΣ) στάθηκε με δυναμισμό δίπλα στα εισαγόμενα προϊόντα.

Η βιομηχανία ελαστικών της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης (πριν τις στείλουν στην Τουρκία οι συντεχνίες) είχαν καλύψει απόλυτα σχεδόν την ελληνική αγορά. Η αυτοκινητοβιομηχανία (Nissan) στον Βόλο θα κάλυπτε μεγάλο μέρος των αναγκών μας αν δεν την είχαμε πάρει στο κυνήγι για κομματικούς και άλλους... λόγους.

Η ελληνική αμυντική βιομηχανία θα μπορούσε να καλύπτει συνεχώς τις ανάγκες μας αν δεν προτιμούσαμε τις μίζες από τις εισαγωγές. Το ελληνικό ύφασμα τζιν (της Πειραϊκής Πατραϊκής) είχε προκαλέσει την γαλλική βιομηχανία, όπως ακόμη και την κινέζικη τα μεταξωτά υφάσματα της ΒΟΜΒΥΞ.

Τα ελληνικά είδη υγιεινής και τα κεραμικά πλακάκια ισοπέδωναν σε πολλές περιπτώσεις τα ιταλικά. Η ελληνική βιομηχανία παπουτσιού είχε κάτσει στο σβέρκο της Ευρώπης όπως και τα έτοιμα ρούχα. Οι πλαστικοί σωλήνες (κυρίως) -όμιλος Πετζετάκι- αλλά και γενικά η βιομηχανία πλαστικών ήταν ασυναγώνιστη μέχρι να φθάσουμε στα κινέζικα. Στον μεταλλευτικό τομέα τα 4-5 μεγάλα συγκροτήματα της Ελλάδας έκαναν τεράστιους όγκους εξαγωγών.

Η ελληνική χαρτοβιομηχανία (Αθηναϊκή Χαρτοποιία) εξαφάνισε μέσα σε μήνες τις εισαγωγές. Το κονιάκ και τα άλλα προϊόντα ΜΕΤΑΞΑ ήταν πρεσβευτές της ελληνικής βιομηχανίας ποτών. Η φαρμακοβιομηχανία ήταν ανταγωνιστική της ευρωπαϊκής και κάλυπτε το 80% των αναγκών μας. Η ΕΒΓΑ της γειτονιάς μας κράτησε για χρόνια και χρόνια.


Τα βιομηχανικά αυτά συγκροτήματα απασχολούσαν εργάτες κατά χιλιάδες. Οι αριθμοί άρχιζαν πάντα από 1.000 και επάνω.

Αυτή η βιομηχανική Ελλάδα έσβησε και από νομοτελειακούς λόγους συγκυρίας, εξελίξεων, ανταγωνιστικότητας και μεγάλων ελλείψεων στην υποδομή της, αλλά
και επειδή είχε πετύχει απόλυτα το έργο της συκοφάντησης των συντελεστών της (μας ξίνιζε ο Ανδρεάδης, μας ενοχλούσε ο Μποδοσάκης, δεν μας καλοφαινόταν ο Κατσάμπας , μας προβλημάτιζε ο Κεφάλας, ο Δράκος, ο Στράτος, ο Αθανασιάδης (δολοφονήθηκε), ή τα μεγάλα ονόματα των "κακών" πολυεθνικών).

Στη συνέχεια, στήθηκε η «φάμπρικα» των προβληματικών του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων με τους διορισμένους «βιομήχανους» που νόμιζαν ότι το φουγάρο είναι πολυκατοικία, αλλά ήξεραν να καλοκάθονται στις κρατικές αμαξάρες και στα Βόρεια προάστια με τα 3 τρισ. δραχμών των φορολογουμένων. Η ΕΤΒΑ με τα πολλά ικανότατα στελέχη της βούλιαξε μαζί με τα ναυπηγεία που την υποχρέωσαν να αγοράσει γιατί το απαίτησαν οι κομματικοί συνδικαλιστές.

Έτσι η χώρα αποβιομηχανίσθηκε μια ώρα νωρίτερα, αν και τα χρέη των τότε προβληματικών δεν ήταν λόγος για να ξηλωθεί τόσο γρήγορα η ελληνική βιομηχανία.

Έτσι το 1981 το ΠΑΣΟΚ απλά πήρε τη σκυτάλη και συνέχισε την εφαρμογή της κυρίαρχης κουλτούρας: όρμησε στη βιομηχανία και άρχισε να κρατικοποιεί ότι έβρισκε μπροστά του. Έγιναν κρατικές περίπου 40 βιομηχανικές επιχειρήσεις και βολεύτηκαν στον ΟΑΕ και αρκετοί μπαταχτσήδες «επιχειρηματίες».

dimitris stavrou είπε...

Η κυρίαρχη ιδεολογία που επέβαλαν το ΠΑΣΟΚ, τα σταλινικά κόμματα της αριστεράς, αλλά ασπάσθηκε και η λαϊκίζουσα Νέα Δημοκρατία είναι πως επιχειρηματίας = εχθρός του λαού και κέρδος = κλοπή. Σε κανένα άλλο μέρος της Ευρώπης (τουλάχιστον) το επιχειρείν δεν αντιμετωπίζεται με τέτοια εμφανή εχθρότητα. Η πολυνομία, οι 100 φορείς που είναι αρμόδιοι και θα πρέπει να πάρεις τις υπογραφές τους για να φτιάξεις έναν στάβλο, τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιτίθενται σε οτιδήποτε χαλάει τη νιρβάνα τους, οι οικολόγοι που θα ανακαλύψουν ότι οι έλικες των ανεμογεννητριών ενοχλούν τις μέλισσες και θα καταθέσουν προσφυγή, τα δικαστήρια που για να μη φανούν «φίλοι του κεφαλαίου» θα διατάξουν αναστολή των εργασιών έχουν διώξει δισεκατομμύρια επενδύσεων από αυτή τη χώρα.

Όσες επιχειρήσεις καταφέρνουν και λειτουργούν υφίστανται διαρκή πόλεμο από την απίστευτα παράλογη νομοθεσία , τους ελεγκτές που θέλουν το λάδωμά τους, ενώ το θεσμικό πλαίσιο, που αλλάζει συνεχώς, δεν τους αφήνει να ξέρουν τι θα ξημερώσει αύριο. Επιπλέον, αντί η κυβέρνηση να επιβραβεύει όσους δηλώνουν τα εισοδήματά τους, τους απομυζεί κάθε φορά που χρειάζεται έσοδα με έκτακτους φόρους, απίθανες εισφορές και ληστρικά ποσοστά φορολόγησης. Είναι χαρακτηριστικό το απόλυτα ανήθικο σύστημα της «περαίωσης» – ελληνική πατέντα.

Κι όμως το να πιαστούν οι κραυγαλέες τουλάχιστον περιπτώσεις (μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνδικαλιστές) είναι πάρα πολύ απλό: αρκεί η διασταύρωση των περιουσιακών στοιχείων με τις φορολογικές δηλώσεις και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών.

ΑΚΜΩΝ είπε...

ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΙΝΟΤΥΠΑ ΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΛΑΖΕΣ ΑΝ ΟΧΙ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΚΜΩΝ είπε...

ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΙΝΟΤΥΠΑ ΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΛΑΖΕΣ ΑΝ ΟΧΙ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

dimitris stavrou είπε...

Xρήστο,

θέλεις να γίνεις πιο συγκεκριμένος και να μας ενημερώσεις πού ακριβώς διαφωνείς με τα προηγούμενα δικά μου σχόλια ;

ΑΚΜΩΝ είπε...

ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΦΙΛΕ ΕΚΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΗ ΕΧΩΝ ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΗΡΗ ΕΝΝΟΙΑ ΑΥΤΗΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΕΩΡΩ ΦΙΛΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑ ΠΡΑΞΕΙ ΚΑΚΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΜΟΥ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΞΟΙΚΟΙΟΣΕΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ Η ΓΡΑΦΗ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΩΣ ΑΞΙΑ ΘΡΗΝΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΑΠΟΔΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΛΚΟΥΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ ΓΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΤΟΙΟΥΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ Ο ΟΡΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΔΙΑΛΕΓΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΒΕΒΑΡΥΜΕΝΟΥ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ -ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ -ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ -ΕΘΝΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΞΙΕΣ-ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ-ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΩΣ ΕΑΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΣΑΝ ΑΞΙΑ ΤΗΝ ΑΣΕΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΓΟΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΣΥΛΟΓΙΚΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΑΤΣΕΡΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ-ΑΝΕΞΕΛΕΓΤΗ ΑΓΟΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΩΝ (ΚΑΡΤΕΛ) ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΕΣ ΓΕΜΙΖΑΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΑΡΓΕΜΤΙΝΗΣ Η ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΣ ΖΗΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΙΟΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΚΑΙ ΜΗ ΣΕΒΟΜΕΝΕΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΤΕΡΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ ΑΣ ΜΗΝ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ ΚΡΙΤΖΑ ΣΤΟ ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣΠΟΡ Η ΣΤΟ ΜΙΝΙΟΝ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΤΥΧΗΣ Η ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙ ΑΥΤΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ-ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΗ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΩ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΟΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΕ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Η ΑΝΘΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΣΕ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΦΙΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΙΠΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ ΕΥΡΩ

ΑΚΜΩΝ είπε...

Ο ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΕΨΕΩΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΛΙΣΤ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΚΑΘΕ ΕΘΝΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕΣΩ ΔΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΝΑΥΣΙΠΛΟΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΣΟΝ ΩΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΤΟ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΤΟΝΟ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΕΠΛΑΝΑΤΟ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ

dimitris stavrou είπε...

Χρήστο, λες: "Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΓΟΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΣΥΛΟΓΙΚΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ. ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΑΤΣΕΡΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ"

Πριν πάμε παρακάτω, ξεκινούμε διαφωνώντας: α) Το πρωτείο του ατόμου έχει τη μεγαλύτερη ανταποδοτικόητα ! Αντίστροφα, αν δεν προστατευθεί αυτό,τότε θα ζημιωθεί και η κοινωνία.
β) Εντός των ορίων ποιας κοινωνίας ; Ποια είναι η κοινωνία "μας" ; Το χωριό μας, η χώρα μας, η Ευρώπη μας, ο κόσμος ; γ) Δέχομαι τη θατσερική θεώρηση !

Ποιες ήταν οι ζημιές που έπαθε ο καταναλωτής από τα λεμόνια Αργεντινής και τις πατάτες Αιγύπτου ; Δηλ. όταν εξάγουμε εμείς αγροτικά προϊόντα, τι παθαίνουν οι ξένοι καταναλωτές ; Ασφαλώς και υπάρχουν καρτέλ, αλλά η καταπολέμησή τους είναι μια γνήσια φιλελεύθερη πρόταση.

Δεν υποστήριξα πουθενά το να μη φυλάσσονται τα σύνορά μας και το "μπάτε σκύλοι αλέστε". Να σημειώσω μόνο, ότι αν είχαμε σημαντική οικονομική ανάπτυξη θα ζητούσαμε περισσότερους μετανάστες, όπως έκανε η Γερμανία. Χρειάζεται ορθολογισμός. Οι παραγωγικοί Έλληνες δεν θα πάθουν τίποτα, όπως δεν έπαθαν και οι παραγωγικοί Γερμανοί.

Η ελληνική βιομηχανία, μήπως γι'αυτό κατέρρευσε στη συνέχεια ; Επειδή είχε μάθει στον προστατευτισμό και δεν ενδιαφέρθηκε να εκσυγχρονιστεί για να μπορέσει να σταθεί στο διεθνή ανταγωνισμό ; Και είναι υγιής στάση αυτή, Χρήστο ;

Ποια δραχμή ; Πώς θα εισάγουμε πετρέλαιο, φάρμακα και τρόφιμα όταν θα είναι 1.000 φορές πιο ακριβά ;

Δεν καταλαβαίνω τη φράση του Φρειδερίκου Λιστ. Δηλαδή τα ίδια βιομηχανικά ή ναυτιλιακά προϊόντα ανταλάσσουν οι χώρες που συνεργάζονται ; Η κάθε μία έχει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και συνεχώς αναπτύσσονται νέοι τομείς και προϊόντα στα οποία άλλες χώρες ευημερούν και άλλες υστερούν. Γι' αυτό υπάρχει το διεθνές εμπόριο. Είναι επικίνδυνο να υποστηρίζουμε επιστροφή στους προστατευτισμούς, στους ανταγωνισμούς για πρώτες ύλες και, τελικά, στους πολέμους !

ΑΚΜΩΝ είπε...

ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΥΤΩΣ ΗΑΛΛΩΣ ΔΙΑΦΩΝΩΝΤΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΟΣΑ ΑΤΟΠΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ. ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΕΙΟ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣ ΧΑΖΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΙΟΥΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΠΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΥΠΟΥ ΘΑΤΣΕΡ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΕΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΠΕ Η Μ.ΘΑΤΣΕΡ ΕΡΩΤΗΘΕΙΣΑ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΔΕΧΕΣΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΘΕΩΡΩ ΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΣΩΣΤΟ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΑΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΤΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΡΟΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΝΟ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ Η ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΤΙΣΤΗ Η ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΚ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΙΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ΑΙΓΥΠΤΟΥ 0.85ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΜΗ0.30 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΛΩΝ

ΑΚΜΩΝ είπε...

ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΟΙΑΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ 1000 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΦΤΗΝΟΥ ΕΦΕΥΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΗΝ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΑΠΟΡΙΑ ΔΙΟΤΙ ΟΝΤΑΣ 38 ΕΤΩΝ ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ ΤΙΜΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΙΜΩΝ ΚΑΤΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ ΤΑ ΕΤΗ 1968 1976 1983 ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ Φ.ΛΙΣΤ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΚΡΙΜΑ ΧΡΗΣΤΟΣ

γκογιμ είπε...

Αγαπητε" κυριε Στάύρου. Μελετωντάς το περιεχόμενο του σχολίου σας , μπορώ να το χαρακτηρίσω ως κείμενο κανονιστικής γραμματείας που περιλαμβάνει συλλογές κανονισμών,οδηγιών΄προτροπών και παραινεσέων για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμαι ή να αποφεύγουμαι. Και αναφέρομαι στην οργάνωση και διοίκηση του ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ.