Τετάρτη, Μαΐου 04, 2011

Χωρίς έμπνευση ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ωρωπού για το 2011.


Η Δυναμική Πολιτεία εκφράζει τον προβληματισμό της για τον Προϋπολογισμό του 2011, ο οποίος μοιάζει περισσότερο με μία διαχειριστική-τακτοποιητική πράξη, παρά με μία σαφή απάντηση στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.
Το ζητούμενο είναι ένας προϋπολογισμός καινοτόμος και αναπτυξιακός, που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις ευημερίας για τους πολίτες και τους επισκέπτες του Δήμου μας και που θα απαντά στο πώς θα διαχειριστούμε ορθολογικά τα χρήματα των φορολογουμένων για να κερδίσουμε το στοίχημα της οικονομικής ανάπτυξης.
Αντί αυτού, είδαμε έναν προϋπολογισμό χωρίς ξεκάθαρες θέσεις για το τι θα δαπανήσουμε στην παιδεία, στην υγεία, στην κοινωνική μέριμνα, αλλά και για τους ελεύθερους χώρους, για το περιβάλλον, για την ανάπτυξη του πράσινου, για την καθαριότητα, για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, για την νεολαία, για τους άνεργους, τους κοινωνικά αδύνατους.
Η Δυναμική Πολιτεία γνωρίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν. Η μεγάλη έκταση του Δήμου δημιουργεί και μεγάλες δυσκολίες σχεδιασμού, προγραμματισμού και συντονισμού. Επίσης, η στέρηση πολλών πόρων και εσόδων από το Κράτος αυξάνει τις δυσκολίες σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Όμως, οι σχετικές προκλήσεις αποτελούν συγχρόνως και προσκλήσεις προς όλους μας, να αγωνιστούμε, αφενός μεν για ομαλή προσαρμογή και αφετέρου για σωστή υπέρβαση των δυσκολιών, προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης όλων των περιοχών του Δήμου μας.

Ο επικεφαλής της Δυναμικής Πολιτείας,
Γιώργος Γιασημάκης
http://dunamikipoliteia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: