Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2010

Γιατί συμμετέχω στη "Δυναμική Πολιτεία". Γιατί με εμπνέει η σοβαρή προσωπικότητα του Γιώργου Γιασημάκη, η οποία μπορεί να προσδώσει ένα νέο στυλ ηγεσίας στο Δήμο Ωρωπού και να κάνει τη διαφορά με την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά της.


 Γιατί στη νέα εποχή στη σχέση της με τον πολίτη, η «Δυναμική Πολιτεία» θα επιδιώκει τη συνεχή ενημέρωσή του, όχι πλέον με τις συμβατικές παραδοσιακές μεθόδους, αλλά με νέους τύπους λογοδοσίας.


 Γιατί η «Δυναμική Πολιτεία» προτείνει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της πόλης, μέσω της ιστοσελίδας της, αλλά και με ειδικούς τηλεφωνικούς αριθμούς, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότερες συναλλαγές πολιτών με το Δήμο να γίνονται άμεσα και έγκυρα.


 Γιατί πιστεύω ότι στον Ωρωπό μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα «οικονομικό θαύμα» όπου η ανοικτή οικονομία και ο ανταγωνισμός θα δημιουργήσουν πλούτο και θέσεις εργασίας για όλους, με την τόνωση των βασικών πυλώνων της τοπικής οικονομίας και με την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

 Γιατί δεν ανέχομαι να με εμπαίζουν με ύποπτες αναθέσεις έργων και απαιτώ τη συνεχή δημοσιοποίηση των αποφάσεων , δαπανών και έργων της Δημοτικής Αρχής στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.


 Γιατί οδηγώ καθημερινά το Ι.Χ. αυτοκίνητό μου και βιώνω την ανεπάρκεια των δρόμων του Ωρωπού: Απαιτώ την άμεση δημιουργία Περιφερειακών Οδών, χώρων στάθμευσης και Δημοτικής Συγκοινωνίας.

 Γιατί θέλω έναν Ωρωπό με πληρέστατες υποδομές, με νέες εντάξεις Σχεδίων πόλης, με Αποχετευτικό Δίκτυο, με νέο Δημαρχείο , με σύγχρονο Νοσοκομείο.

 Γιατί ο «Καλλικράτης» μεταφέρει στους Δήμους την αρμοδιότητα για την υλικοτεχνική αναβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών μας, όπως την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων , τη δημιουργία Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

 Γιατί δεν ανέχομαι πλέον την αισθητική υποβάθμιση του Ωρωπού και διεκδικώ το δικαίωμα για αναπλασμένα πάρκα, για όμορφα πεζοδρόμια, για ποδηλατόδρομους.

 Γιατί ενδιαφέρομαι για το περιβάλλον και την προστασία του και αντιλαμβάνομαι ότι ο φυσικός πλούτος του Ωρωπού μπορεί να προστατευθεί μόνο με άμεση κατασκευή Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων, με αυστηρό έλεγχο όλων των μορφών ρύπανσης, με την ενθάρρυνση των πολιτών να χρησιμοποιούν μέσα μετακίνησης φιλικά προς το περιβάλλον, με την ενεργειακή αυτονομία όλων των δημοσίων κτηρίων, με το ριζικό επανασχεδιασμό της αποκομιδής των απορριμμάτων.

 Γιατί δε θέλω να υποχωρήσω στους αριστεροδεξιούς λαϊκιστές που εκμεταλλεύονται την κακή οικονομική συγκυρία για να πουλήσουν «αντι-Μνημονιακά» παραμύθια και ανέξοδες υποσχέσεις.

 Γιατί δε μου αρέσουν οι δήθεν «δημοσκοπήσεις».

 Γιατί θέλω ένα Δήμο σύγχρονο, εξωστρεφή, προοδευτικό και αισιόδοξο και όχι ένα Δήμο οπισθοδρομικό, συντηρητικό, φοβικό και μισαλλόδοξο.

 Γιατί η «Δυναμική Πολιτεία», εκτός από νέους ανθρώπους, έχει και τις πολιτικές θέσεις αλλά και το δυναμισμό που απαιτείται για να μπει όλη η Βόρεια Αττική σε μια διαφορετική πορεία.
5 σχόλια:

VOUTSAS GEORGE είπε...

ΣΕ ΠΡOΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ, ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ? ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΤΟ ΜΉΝΥΜΑ ΣΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ....

Dimitris Stavrou 12 Φεβρουαρίου στις 12:07 π.μ. Απάντηση • Αναφορά
Το πολιτικό κατεστημένο του Ωρωπού καταρρέει…

Η κίνηση πολιτών «Ωρωπός-Πόλη του Μέλλοντος» εκφράζει τον προβληματισμό και την αγωνία της για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Με δύο συνεχόμενες αναβολές των συνεδριάσεων, με ανελέητο «πιγκ-πογκ» κακόγουστης αντιπαράθεσης και χωρίς καμία διάθεση συνεργασίας, διαιωνίζονται παραδοσιακές αντιπαλότητες και αφήνονται ελεύθεροι να δρουν ακόμα και προκλητικοί πολίτες-οπαδοί κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η πρόσφατη εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί την καλύτερη εξήγηση στο γιατί ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του στην ενασχόληση με τα κοινά και αποστρέφεται τους πολιτικούς και την πολιτική γενικότερα. Για αυτή την κατάσταση, που μόνο λύπη, ντροπή και αγανάκτηση προκαλεί στους σκεπτόμενους πολίτες, είναι συνυπεύθυνες τόσο η παρούσα όσο και οι προηγούμενες Δημοτικές και Κοινοτικές αρχές οι οποίες, ανίκανες να δώσουν όραμα και προοπτική για τον τόπο, έθεσαν εδώ και δεκαετίες ως μοναδικό τους σκοπό τη «νίκη» απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο, με ύποπτες διαδικασίες ευτέλισαν την πολιτική υποβαθμίζοντάς την σε κοντόφθαλμη και ρηχή επικοινωνία και μετέθεσαν στις επόμενες γενιές τα δυσεπίλυτα προβλήματα του τόπου. Οι υγιείς πολίτες αρχίζουν να αναρωτιούνται αν και πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή αν και πότε θα ξαναλειτουργήσουν η Δημοκρατία και η Διαφάνεια σε αυτό τον άτυχο τόπο.
Η κίνηση πολιτών «Ωρωπός-Πόλη του Μέλλοντος» θεωρεί ότι οι τοπικοί άρχοντες μας ταλαιπώρησαν αρκετά τα τελευταία χρόνια, φέρνοντάς μας πολλές δεκαετίες πίσω. Προτείνουμε αλλαγή σελίδας. Η συστράτευση των υγιών δυνάμεων με την πολιτική μας πλατφόρμα δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός, ούτε μας ενδιαφέρει να «μετρήσουμε» τις δυνάμεις μας. Είναι το καθήκον που αναλάβαμε να κάνουμε ως πολίτες του Ωρωπού. Θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι υπόλοιποι ;

H ιδρυτική ομάδα,
Επικοινωνία:
Τηλ.: 22950 35600
e-mail: distavrou@yahoo.gr

Δημήτρης Σταύρου είπε...

Αυτό που με κάνει να πιστεύω ότι τώρα θα τα καταφέρει είναι η μοναδική σοβαρότητά του, η αθόρυβη δουλειά του και η αποτελεσματικότητά του. Πολλοί ήταν σε προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, και εσείς. Αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι συμμετείχατε είστε σκάρτοι ;
Όσο για την ανακοίνωση, τη βλέπω μια χαρά. Νοοτροπίες πολιτικού κατεστημένου υπάρχουν σε όλους τους συνδυασμούς και κανένας συνδυασμός δεν είναι ο ίδιος που ήταν τότε.

ΑΛΕΚΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ είπε...

Δεν ξέρω αν μεσολάβησε κάτι κατα την διάρκεια του καλοκαιριού που είχε τόσο θετική επίδραση πάνω του, και που μας επιτρέπει να μιλάμε για ένα νέο πρόσωπο με την ικανότητα να φέρει κάτι καινούριο στην περιοχή μας, αλλα πρέπει να ξέρεις οτι ειναι επικίνδυνο και επιπόλαιο να επαναλαμβάνουμε αποτυχημένες προσπάθειες απο τους ίδιους ανθρώπους, εξάλλου εχουμε πολλούς άλλους με καλό όνομα στην κοινωνια που πρέπει κάποια στιγμή να τους εμπιστευτούμε.
Αυτο που διαπίστωσες εσύ Δημήτρη το χειμώνα εμείς το είχαμε διαπιστώσει απο το 2004, ο νέος Καποδιστριακος δήμος, (τότε) μας έδωσε την αισιοδοξία και την χαρά πως κάτι νέο έρχεται στην περιοχή και πολλοί απο μας, (δυσαρεστημένοι απο τις μίζερες παλιές αντιλήψεις) τρέξαμε να τον ενισχύσουμε, πιστεύοντας σε κάτι καινούριο κάτι διαφορετικό. Διαφορετικά πράγματα όμως Δημήτρη γίνονται απο διαφορετικούς ανθρώπους και ειναι μάταιο να πιστεύει κανείς το αντίθετο, αν θέλουμε και ελπίζουμε σε κάτι άλλο πρέπει πρώτα απ’ολα να αλλάξουμε νοοτροπία και να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας.

Δημήτρης Σταύρου είπε...

Αλέκα,
καλωσόρισες στο blog.

Καταρχήν θέλω να σου πω ότι δεν μπορώ και δε θέλω να απολογηθώ για μία παλιότερη Δημοτική Αρχή στην οποία ούτε συμμετείχα, ούτε υπάρχει τώρα, ούτε επικεφαλής ήταν ο Γιώργος Γιασημάκης.
Τώρα, εξήγησέ μου σε παρακαλώ τα εξής:
α) αφού λες ότι "ειναι επικίνδυνο και επιπόλαιο να επαναλαμβάνουμε αποτυχημένες προσπάθειες απο τους ίδιους ανθρώπους", τότε γιατί ο συνδυασμό σου επιδίωξε συνεργασία με τον Γιώργο Γιασημάκη πριν από 1 μόλις μήνα ;

β) αφού λες (και συμφωνώ) ότι χρειάζεται κάτι καινούριο στην περιοχή μας, τότε γιατί δεν ήρθες να το δημιουργήσουμε μόνοι μας, εκ του μηδενός, με μια νέα κίνηση πολιτών όπως σου ζητούσα εσένα και του Γιώργου εδώ και 1,5 χρόνο ;

ΑΛΕΚΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ είπε...

Ο μόνος τρόπος να μειώσεις τους κινδύνους μιας κακής συνεργασίας, ειναι να περιμένεις. Αυτα τα τα λάθη τα κάνεις μόνο όταν είσαι πρωτάρης.
Η προσεκτική επιλογή των ανθρώπων που επιλέγεις να συνεργαστείς μειώνει σημαντικά τα ποσοστά αποτυχίας, δεν θα το άντεχα να βρίσκομαι ξανά με άτομα που έχουν κριθεί αρνητικά απο τον κόσμο και απο μένα.
Αν ο τωρινός συνδυασμός μου, είχε συνεργαστεί με τον δικό σου, η τελική απόφαση μου ίσως και να ήταν διαφορετική.

Η Ιστορία θα κρίνει τις επιλογές μας.