Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2010

Το πολιτικό κατεστημένο του Ωρωπού καταρρέει...


Η κίνηση πολιτών «Ωρωπός-Πόλη του Μέλλοντος» εκφράζει τον προβληματισμό και την αγωνία της για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Με δύο συνεχόμενες αναβολές των συνεδριάσεων, με ανελέητο «πιγκ-πογκ» κακόγουστης αντιπαράθεσης και χωρίς καμία διάθεση συνεργασίας, διαιωνίζονται παραδοσιακές αντιπαλότητες και αφήνονται ελεύθεροι να δρουν ακόμα και προκλητικοί πολίτες-οπαδοί κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η πρόσφατη εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί την καλύτερη εξήγηση στο γιατί ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του στην ενασχόληση με τα κοινά και αποστρέφεται τους πολιτικούς και την πολιτική γενικότερα. Για αυτή την κατάσταση, που μόνο λύπη, ντροπή και αγανάκτηση προκαλεί στους σκεπτόμενους πολίτες, είναι συνυπεύθυνες τόσο η παρούσα όσο και οι προηγούμενες Δημοτικές και Κοινοτικές αρχές οι οποίες, ανίκανες να δώσουν όραμα και προοπτική για τον τόπο, έθεσαν εδώ και δεκαετίες ως μοναδικό τους σκοπό τη «νίκη» απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο, με ύποπτες διαδικασίες ευτέλισαν την πολιτική υποβαθμίζοντάς την σε κοντόφθαλμη και ρηχή επικοινωνία και μετέθεσαν στις επόμενες γενιές τα δυσεπίλυτα προβλήματα του τόπου. Οι υγιείς πολίτες αρχίζουν να αναρωτιούνται αν και πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή αν και πότε θα ξαναλειτουργήσουν η Δημοκρατία και η Διαφάνεια σε αυτό τον άτυχο τόπο.
Η κίνηση πολιτών «Ωρωπός-Πόλη του Μέλλοντος» θεωρεί ότι οι τοπικοί άρχοντες μας ταλαιπώρησαν αρκετά τα τελευταία χρόνια, φέρνοντάς μας πολλές δεκαετίες πίσω. Προτείνουμε αλλαγή σελίδας. Η συστράτευση των υγιών δυνάμεων με την πολιτική μας πλατφόρμα δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός, ούτε μας ενδιαφέρει να «μετρήσουμε» τις δυνάμεις μας. Είναι το καθήκον που αναλάβαμε να κάνουμε ως πολίτες του Ωρωπού. Θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι υπόλοιποι ;

H ιδρυτική ομάδα,
Επικοινωνία:
Τηλ.: 22950 35600
e-mail: distavrou@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: