Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2010

Όχι στην υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι στην ανύπαρκτη αντιπολίτευση.


Η κίνηση πολιτών «Ωρωπός- Πόλη του Μέλλοντος» θεωρεί ότι η αποχή των συμβούλων της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 29-1-2010, με αποτέλεσμα τη ματαίωση της συνεδρίασης, συνιστά ανεύθυνη στάση, πολιτική επιπολαιότητα και σοβαρή υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι υποτίθεται ότι αγωνιούν για τα προβλήματα του τόπου και ότι εκπροσωπούν τους πολίτες οι οποίοι τους τίμησαν με την ψήφο τους. Επομένως, η αποχή τους από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία μιας τοπικής κοινωνίας είναι αδικαιολόγητη διότι περιφρονούν την ψήφο που τους έδωσαν οι πολίτες. Επιπλέον, οι λανθασμένοι χειρισμοί ή οι ενδεχόμενες αυθαιρεσίες της Δημοτικής Αρχής, δεν αντιμετωπίζονται με τέτοιες μεθόδους, αλλά αντίθετα γίνεται πολύ πιο εύκολη η διεκπεραίωσή τους αφού η Δημοτική Αρχή κερδίζει και το ηθικό πλεονέκτημα.
Για την «Πόλη του Μέλλοντος» η αποχή της αντιπολίτευσης, η οποία παρατηρείται για δεύτερη φορά, δείχνει κοντόφθαλμη πολιτική σκέψη, επιδίωξη μικροπολιτικού συμφέροντος και χαμηλού επιπέδου αντιπαράθεση με μοναδικό στόχο τη μείωση του πολιτικού αντιπάλου, αντί της συμμετοχής και της συνεργασίας στην προσπάθεια εξεύρεσης κοινών λύσεων για το καλό του τόπου. Είναι ακόμα μία εξήγηση στο γιατί το πολιτικό κατεστημένο έχει καταδικάσει αυτό τον τόπο εδώ και δεκαετίες στη στασιμότητα και στην περιθωριοποίηση.
Απέναντι στη συνείδηση των πολιτών, η αντιπολίτευση μένει υπόλογη και οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Η κίνηση πολιτών «Ωρωπός-Πόλη του Μέλλοντος» διατύπωνε και θα συνεχίσει να διατυπώνει τις διαφωνίες της με τη Δημοτική Αρχή φανερά και δημόσια και όχι με αποχή από τις διαδικασίες ή με άλλες ύποπτες μεθόδους.

Η ιδρυτική ομάδα
distavrou@yahoo.gr
τηλ. 22950 35600

Δεν υπάρχουν σχόλια: