Σελίδες

Σάββατο, Απριλίου 18, 2009

Παρουσίαση βιβλίου: "Το δίκαιο των λαών"


Η Φιλελεύθερη Βιβλιοθήκη προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο το Σάββατο 25/4 στις 6μμ. στα γραφεία της Φιλελεύθερης Συμμαχίας (Βασιλίσσης Σοφίας 124Α, 3ος όροφος) για την ανοιχτή συζήτηση πάνω στο βιβλίο του John Rawls "Το Δίκαιο των Λαών" με αρχική εισήγηση του Κωνσταντίνου Αγγελάκη, δημοσιογράφου.

Παράλληλα θα λειτουργήσει δανειστική βιβλιοθήκη, με βιβλία που θα συγκεντρωθούν σταδιακά από δωρεές. Οι συζητήσεις και οι δανεισμοί στα πλαίσια της Φιλελεύθερης Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερο Σάββατο.


πληρ: 210 7777 677


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πολλοί υποστηρίζουν πως τα έργα πολιτικής και ηθικής φιλοσοφίας του Pωλς είναι εφάµιλλα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Μεταξύ των έργων του που προσέλκυσαν την προσοχή είναι η Θεωρία της Δικαιοσύνης και ο Πολιτικός Φιλελευθερισµός. Ως συνέχεια αυτών των κειµένων, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως το παρόν έργο – καρπός της πιο ώριµης φάσης της πνευµατικής του διαδροµής και ενδεχοµένως το κύκνειο στοχαστικό άσµα του Pωλς– αποτελεί το σηµαντικότερο κείµενο της φιλελεύθερης σκέψης στον στίβο της πολιτικής φιλοσοφίας των διεθνών σχέσεων. Ο Pωλς επεξεργάζεται, µεταξύ πολλών άλλων, την ιδέα ενός διεθνούς «κοινωνικού συµβολαίου», δηλαδή αρχές συµβατές µε τις αρχές του διεθνούς δικαίου για µη επέµβαση και διακρατική ισοτιµία. Αναζητεί επίσης τις ηθικές βάσεις που καθορίζουν τα πολιτικά κριτήρια που ενδεχοµένως οδηγούν σ’ έναν κόσµο πιο δίκαιο και πιο ειρηνικό και προσδιορίζει τα όρια της «λελογισµένης άσκησης εξουσίας».