Παρασκευή, Δεκεμβρίου 04, 2009

Η «Πόλη του Μέλλοντος» στην έκθεση POLIS 2009.


Η κίνηση πολιτών «Ωρωπός-Πόλη του Μέλλοντος» ανακοινώνει ότι παρακολούθησε, διά του εκπροσώπου της, κ. Δημήτρη Σταύρου, την έκθεση POLIS 2009 η οποία διοργανώθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης στις 26-29/11 και αφορούσε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και ιδιωτικούς φορείς.
Η 7η έκθεση POLIS, με κεντρικό μήνυμα των εργασιών της «Όλα για τον πολίτη !» και με ένα δυναμικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, πρόσφερε ένα βήμα γόνιμου προβληματισμού για μια σειρά επίκαιρων θεμάτων, όπως η σχέση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο ρόλος των ΟΤΑ στην εξοικονόμηση ενέργειας, η φιλία και συνεργασία μεταξύ των Δημάρχων των μεγάλων Βαλκανικών Πόλεων, τα σχέδια πρότυπων αναπλάσεων, και πολλά άλλα.
Ιδιαίτερα ξεχωρίσαμε την ενημέρωση των επισκεπτών για τα πλέον σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα για το δημόσιο τομέα με έξυπνες τεχνολογικές λύσεις, το δίκτυο των Πράσινων Σημείων Ανακύκλωσης της Κύπρου, τις αξιέπαινες πρωτοβουλίες του Δήμου Θεσσαλονίκης για βελτίωση της καθημερινότητας (πρόγραμμα ΠΟΔΗΛΑΤΩ, προτεραιότητα στους πεζούς, 10λογος του καλού οδηγού), τις ενδιαφέρουσες προτάσεις του ιδιωτικού τομέα για συστήματα εξοικονόμησης νερού, ηλεκτρονικής ενημέρωσης των δημοτών, για σύγχρονες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για υπαίθριους αθλότοπους, καθώς επίσης και προτάσεις για τη διαχείριση των αποβλήτων και των φυσικών πόρων.

Η συμμετοχή της κίνησής μας στην έκθεση POLIS έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα δραστηριοτήτων μας , οι οποίες θα συνεχιστούν προς κάθε κατεύθυνση. Με την επιμόρφωσή μας πάνω στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της πολύτιμης εμπειρίας και των γνωριμιών μας από παρόμοιες εκδηλώσεις, εμπλουτίζουμε την πολιτική μας πρόταση ολοένα και περισσότερο, έτσι ώστε να αποτελέσει μια ευχάριστη εναλλακτική νότα στο στάσιμο πολιτικοϊδεολογικό περιβάλλον του Ωρωπού.


Η ιδρυτική ομάδα,
Τηλ.επικοινωνίας: 22950 35600
e-mail:distavrou@yahoo.gr

2 σχόλια:

Νίκος Χαραλάμπους είπε...

Μπράβο Δημήτρη, συνάντησες κάποιον σύμμαχο εκει πάνω;

Δημήτρης Σταύρου είπε...

Καλημέρα Νίκο, δυστυχώς ήταν περιορισμένος ο χρόνος για να δω όλους τους φίλους στη Θεσσαλονίκη. Είχα συναντήσει τον Μάκη Κεβρεκίδη λίγες μέρες νωρίτερα.