Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2009

Kαποδίστριας 2: Τέλος εποχής για κατεστημένα μικροσυμφέροντα.


Η κίνηση πολιτών «Ωρωπός-Πόλη του Μέλλοντος» υποστηρίζει ότι η δρομολογούμενη Διοικητική Μεταρρύθμιση με την επωνυμία «Καποδίστριας ΙΙ» δεν πρέπει να διακοπεί ούτε από ενδεχόμενες αντιδράσεις από τα κατεστημένα συμφέροντα, ούτε από τις αγκυλώσεις του πολιτικού κόσμου που προφανώς θα εμφανιστούν κατά την εφαρμογή της. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι το μέτρο πρέπει να προχωρήσει ως τη συνένωση όσο το δυνατό περισσότερων Δήμων και Κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής (Ωρωπού-Μαρκοπούλου-Συκαμίνου-Αυλώνα-Καλάμου-Μαλακάσας-Πολυδενδρίου), με στόχο έναν ενιαίο και ισχυρό Δήμο, με ευρύτατο μέτωπο προς τη θάλασσα.
Εκείνο που πρέπει πρωτίστως να προσμετρηθεί είναι η προοπτική της λιγότερης γραφειοκρατίας και της λιγότερης σπατάλης για τη χώρα μας. Αν αθροίσουμε τις υπάρχουσες έμμισθες θέσεις δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων προκύπτει ένας τεράστιος αριθμός και ενδεχομένως πολλοί να σκέπτονται ότι θα χάσουν αυτά τα προνόμια. Όμως, ένας διευρυμένος Δήμος θα σημάνει περισσότερη οικονομία, γοργότερη ανάπτυξη, λιγότερες πελατειακές σχέσεις και λιγότερη διαφθορά.
Η «Πόλη του Μέλλοντος» θα είναι παρούσα στο διευρυμένο Δήμο και θα διεκδικήσει και στην περίπτωση αυτή τη Δημοτική Αρχή διότι πιστεύουμε ότι ο Ωρωπός , ως κεντρικός Δήμος, θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στις δρομολογούμενες αλλαγές στην περιοχή μας.

Η ιδρυτική ομάδα,
Τηλ.επικοινωνίας: 22950 35600
e-mail:distavrou@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: