Κυριακή, Ιουλίου 26, 2009

Για μια νέα ηγεσία στο Δήμο Ωρωπίων.


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Δήμος Ωρωπίων, όπως και κάθε Δήμος, χρειάζεται μια ισχυρή ηγεσία, μια ηγεσία η οποία θα κάνει τη διαφορά με την αποδεδειγμένη ποιότητά της στον τρόπο διοίκησης. Χρειαζόμαστε Δήμαρχο που θα μετατρέψει τον Ωρωπό σε πραγματικά πρωτοπόρο Δήμο, που θα ξεκαθαρίζει εξαρχής προς τους συμβούλους του τους κανόνες διανομής των ρόλων , που δε θα διστάζει να χαιρετίζει και να στηρίζει τις επιτυχίες των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, αλλά και να επιζητεί τη βοήθεια και τη συνεργασία επιτυχημένων γειτονικών δήμων, κοινοτήτων και φορέων πολιτών.
Χρειαζόμαστε μια νέα γενιά ταλαντούχων, ικανών, δημοτικών συμβούλων, που θα είναι πραγματικοί σύμβουλοι και όχι απλοί εκπρόσωποι μεγάλων «σογιών». Χρειαζόμαστε επίσης δημοτικούς υπαλλήλους πρόθυμους, συνεργάσιμους, εξυπηρετικούς και ευγενικούς προς τον πολίτη και οι οποίοι θα βρίσκονται στην πραγματική θέση για την οποία προσλήφθηκαν.
Για να φέρει τη νέα εποχή στη σχέση της με τον πολίτη, η νέα ηγεσία οφείλει να επιδιώκει τη συνεχή ενημέρωσή του, όχι πλέον με τις συμβατικές παραδοσιακές μεθόδους. Χρειαζόμαστε νέους τύπους λογοδοσίας που θα περιλαμβάνουν ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις σε τακτά διαστήματα, τοπικά δημοψηφίσματα για τα κρίσιμα θέματα, οργανωμένη υποδοχή των παραπόνων αλλά και των καινοτόμων ιδεών των πολιτών. Επίσης, η νέα ηγεσία θα πρέπει να επιδιώκει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της πόλης, μέσω της ιστοσελίδας της, αλλά και με 4ψήφιους τηλεφωνικούς αριθμούς, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότερες συναλλαγές των πολιτών με το Δήμο να γίνονται άμεσα και έγκυρα.
Μόνο τότε οι ταγοί της τοπικής κοινωνίας θα κερδίσουν τη συμπαράσταση αυτών που τους εξέλεξαν μετατρέποντάς τους από απογοητευμένους πολίτες σε δυναμικούς συμπαραστάτες για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων αυτής της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: