Σάββατο, Ιουλίου 04, 2009

Ζητείται ευπρέπεια και οργανωτικότητα από τους πολιτικούς άρχοντες!


Η κίνηση πολιτών «Ωρωπός – Πόλη του Μέλλοντος» ενημερώνει τους πολίτες του Ωρωπού ότι παρακολούθησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπίων το Σάββατο 27 Ιουνίου και ότι συμμετείχε στην ενημερωτική συνάντηση για τα νέα διόδια Μαλακάσας την Κυριακή 28 Ιουνίου.
Η «Πόλη του Μέλλοντος» εκφράζει τον προβληματισμό και την αγωνία της για την εικόνα διάλυσης που παρουσίασε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρίασή του . Μπροστά στα έκπληκτα μάτια αρκετών συμπολιτών μας εκτυλίχθηκαν σκηνές όπως αυτή μιας συμπολίτευσης η οποία δε γνώριζε επαρκώς τα θέματα, μιας αντιπολίτευσης της οποίας οι περισσότεροι εκπρόσωποι απουσίαζαν και ενός προεδρείου ανήμπορου να βάλει σε τάξη τους παράλληλους μονόλογους και τις εκατέρωθεν κραυγές των εκλεγμένων από τους πολίτες του Ωρωπού Δημοτικών Συμβούλων! Με ελάχιστες εξαιρέσεις, η εικόνα που παρουσιάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Ωρωπού αποτελεί την καλύτερη εξήγηση στο ερώτημα γιατί οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη στην ενασχόληση με τα κοινά και αποστρέφονται τους πολιτικούς και την πολιτική γενικότερα.
Την παραπάνω ανησυχία μας ενισχύει η ακατανόητη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής να πραγματοποιήσει τη λογοδοσία του Δημάρχου την Κυριακή 28 Ιουνίου χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει ευρέως τους πολίτες για να την παρακολουθήσουν. Η επιλογή ενός μικρού ιδιωτικού χώρου για τη λογοδοσία αυτή αποδεικνύει ότι η Δημοτική Αρχή δεν επιθυμούσε τη μαζική παρακολούθησή της από τους πολίτες του Ωρωπού.
Η κίνηση πολιτών «Ωρωπός-Πόλη του Μέλλοντος» τάσσεται υπέρ της ευρείας ενημέρωσης και διευκόλυνσης της συμμετοχής των πολιτών. Για το λόγο αυτό, προτείνουμε να καθοριστεί συγκεκριμένη μέρα διεξαγωγής των τακτικών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου έτσι ώστε όλοι να είναι σε θέση να προγραμματίζουν τη συμμετοχή τους. Αν οι ταγοί της τοπικής κοινωνίας θέλουν να παίξουν σωστά το ρόλο τους θα πρέπει πρώτα οι ίδιοι να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση με την οργανωτικότητά τους. Αν δεν μπορούν, καλό θα είναι να το γνωρίζει ο λαός του Ωρωπού και, έστω και καθυστερημένα, να τους απομονώσει και να δώσει την ευκαιρία σε νέες πολιτικές δυνάμεις να φέρουν τη νέα εποχή για την πόλη μας.

Η ιδρυτική ομάδα,
τηλ.: 22950 35600
e-mail: distavrou@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: