Κυριακή, Μαρτίου 08, 2009

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη παρουσίαση της Φιλελεύθερης Βιβλιοθήκης.


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 7/3 η δεύτερη παρουσίαση στα πλαίσια της Φιλελεύθερης Βιβλιοθήκης, όπου ο κ. Άκης Αποστολόπουλος, οικονομολόγος και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, παρουσίασε το βιβλίο της Ayn Rand "Atlas Shrugged" , το οποίο θεωρείται το σπουδαιότερο έργο της Ayn Rand. Το βιβλίο γνωρίζει ακόμη και σήμερα μεγάλη επιτυχία αφού πουλάει ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα, αλλά δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά.


Το μυθιστόρημα εξελίσσεται σε μια Αμερική που βιώνει την ύφεση και τη στασιμότητα. Υπάρχει φτώχεια, ακρίβεια, διαφθορά και ένα κράτος που παρεμβαίνει όλο και περισσότερο στις ζωές των πολιτών. Ένας μετά τον άλλον, οι ικανοί εργατικοί πολίτες αρχίζουν και "εξαφανίζονται". Εξαφανίζονται οι δημιουργοί, οι ικανοί επιστήμονες, οι δημιουργικοί καλλιτέχνες, οι καινοτόμοι επιχειρηματίες ... Κορυφαίο σημείο του βιβλίου είναι το κεφάλαιο "This is John Galt speaking", όπου ο ήρωας του μυθιστορήματος ενημερώνει τον Αμερικανικό λαό για την απεργία του και κηρύσσει τη φιλοσοφία του...


Μετά από την αρχική εισήγηση του Άκη Αποστολόπουλου, ακολούθησε τρίωρη ανοιχτή συζήτηση η οποία κάλυψε πάρα πολλές πτυχές και πολιτικο-φιλοσοφικές διαστάσεις του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: