Τετάρτη, Νοεμβρίου 19, 2008

Ανοιχτά τις Κυριακές και τις αργίες όσα καταστήματα το επιθυμούν στα Άνω Λιόσια.


Η Περιφερειακή Κίνηση Αττικής της Φιλελεύθερης Συμμαχίας χαιρετίζει την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δυτικής Αττικής με την οποία, μετά από εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων, επιτρέπεται η λειτουργία ορισμένων καταστημάτων κατά τις Κυριακές και τις αργίες.
Η
Περιφερειακή Κίνηση Αττικής της Φιλελεύθερης Συμμαχίας υπενθυμίζει ότι μετά το σεισμό του 1999, πολλές οικογενειακές επιχειρήσεις του Δήμου Άνω Λιοσίων βρέθηκαν σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση. Αν συνυπολογίσουμε και τη γενικότερη υποβάθμιση της περιοχής λόγω της λειτουργίας του ΧΥΤΑ, η κατάσταση αποδεικνύεται ακόμα δυσκολότερη.
Πιστεύουμε ότι με την απόφαση για λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και τις αργίες θα τονωθεί οικονομικά η ευρύτερη περιοχή, αφού είναι γνωστό ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών διέρχεται τις Κυριακές και τις αργίες από τη Λεωφόρο Φυλής. Για τους λόγους αυτούς καταδικάζουμε και τις πεισματικές αντιδράσεις
εκπροσώπων κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων οι οποίοι προτιμούν τη στασιμότητα και τον οικονομικό μαρασμό της περιοχής.
Η
Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί ότι το ελεύθερο ωράριο θα αναζωογονήσει την ανάπτυξη και τον ανταγωνισμό, θα περιορίσει την ανεργία και την ακρίβεια, θα αυξήσει τη διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων, θα ανεβάσει την ποιότητα και το βιοτικό επίπεδο όλων. Το όραμά μας είναι μια αγορά ελεύθερη, με απλούς αλλά αυστηρούς αντιμονοπωλιακούς κανόνες, που θα δημιουργεί ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Ο επιχειρηματικός κόσμος, δεν είναι πια μόνος του, διότι η Φιλελεύθερη Συμμαχία στέκεται αρωγός στο δύσκολο αλλά δημιουργικό αγώνα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: