Παρασκευή, Απριλίου 18, 2008

Όταν οι αερολογίες... βρίσκουν τον Βγενόπουλό τους!Η πρόσφατη υπόθεση των επιθέσεων του αντιπροέδρου της MIG κ. Ανδρέα Βγενόπουλου εναντίον πολιτικών και καναλιών είναι εξαιρετικά διδακτική μια και αποδομεί μια σειρά από μύθους, κάτι το οποίο βέβαια δεν αρέσει σε πολλούς . Τρεις από τους μύθους που καταρρίπτονται, ακολουθούμενους από δικό μου σχόλιο, παραθέτω στη συνέχεια:


1-"Ο κ.Βγενόπουλος έχει φιλικές σχέσεις συνεργασίας με τη ΝΔ."


Θυμάται κανείς ότι όταν η ΜΙG απέκτησε το 20% του ΟΤΕ ο κ. Αλογοσκούφης θέσπισε εκτάκτως ειδική νομοθεσία (πράξη σαφώς αντίθετη με το Κοινοτικό Δίκαιο) για να την εμποδίσει να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο;
Δεν έχει κανείς να πει τίποτα για την επίθεση της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης (της οποίας ηγείται ο κ.Βγενόπουλος) εναντίον του κ.Ρουσόπουλου, όπου του απευθύνει το ερώτημα "ποιος ήταν ο 'Χουντίνι' που αποφάσισε να 'εξαφανίσει' από τις ειδήσεις της κρατικής τηλεόρασης ένα συλλαλητήριο 20.000 ανθρώπων" ;
Μοιάζουν για φιλικές σχέσεις οι παραπάνω;


2 - ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: "Η MIG είναι επικίνδυνη επειδή αγόρασε μετοχές του ΟΤΕ και μετά τις μοσχοπούλησε."


Ε, εντάξει, τότε η κάθε ΜΙG ούτε θα αγοράζει ούτε θα πουλάει. Απλά, θα στήνει μία επενδυτική εταιρεία και στη συνέχεια θα μένει άπραγη, θα κάθεται και θα θαυμάζει τα κτίρια, θα απολαμβάνει τη θέα από τα γραφεία της και βέβαια θα μοιράζει αφειδώς χρήμα στους εργαζόμενους. Προτείνω να κηρυχτεί και η επιχειρηματικότητα ποινικό αδίκημα. Έτσι, για να διδάξουμε ακόμα μια φορά "Πολιτισμό" στα υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης...3 - Η MIG τρομοκρατεί τα κανάλια με αγωγές.


Ξέρετε κανέναν ο οποίος θα χαιρόταν αν διαδίδονταν δημοσίως αστήρικτες κατηγορίες εναντίον του; Ειδικά όταν είναι αυτοδημιούργητος και έχει προχωρήσει μόνο με την αξία του; Σίγουρα έχει τύχει σε όλους μας να συκοφαντούνται κάποιες επιτυχίες μας και όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά το συγκεκριμένο συναίσθημα... Όπως γνωρίζουμε επίσης και το επίπεδο των περισσότερων τηλεοπτικών καναλιών.

Επιδέχονται κάποιες λογικές απαντήσεις τα παραπάνω; Γιατί το πολιτικό και τηλεοπτικό κατεστημένο στέκεται απέναντι στον κ.Βγενόπουλο; Μήπως επειδή δεν ανέχονται την επιτυχία του ως μάνατζερ και μάλιστα αυτοδημιούργητου; Ή μήπως επειδή με την πώληση μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom χαλάνε κάποιες "καλές" δουλειές με τη SIEMENS οι οποίες πήγαιναν μια χαρά με τον μονοπωλιακά κρατικό χαρακτήρα του Οργανισμού, σύμφωνα με τη γερμανική εισαγγελία ; Το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Αυριανής" λέει πολλά...
Είναι προσωπική μου εκτίμηση, αλλά προς το παρόν οι κινήσεις του κ.Βγενόπουλου μόνο επιχειρηματική ΥΓΕΙΑ αποπνέουν.

5 σχόλια:

Sakoulakis είπε...

Προσωπικά δεν είμαι απόλυτα πεπεισμένος. Προτιμώ την άποψη που διατηρεί αποστάσεις και από τα δύο στρατόπεδα καθώς πίσω και από τις κινήσεις Βγενόπουλου υπάρχουν κάποια ερωτηματικά. Είμαι σίγουρος ότι έχεις διαβάσει αρκετά από αυτά και στο μπλογκ του Ανδρουλάκη, και στο ρούστερ και αλλού. :-)

καλημέρα

Δημήτρης Σταύρου είπε...

Καλημέρα Σακουλάκη,

ίσες αποστάσεις κρατάμε, γιατί όχι;

Εγώ αντίθετα δεν είμαι πεπεισμένος από τα υπονοούμενα που αφήνονται, για την ακρίβεια με εξοργίζουν διότι κινούνται μόνο στη σφαίρα του κουτσομπολιού.

Έριξα μια ματιά στο μπλογκ του κ.Ανδρουλάκη και διαπίστωσα ακόμα μια φορά την ελληνική καχυποψία απέναντι σε ο,τιδήποτε δημιουργικό και επιτυχημένο.

Sakoulakis είπε...

Απ' ότι βλέπω η συνέντευξη του Περλικού είναι άγνωστο το πότε με το καλό θ' ανέβει στο site σας. ¨/

Παίζει να μου την στείλεις με κανα μέιλ?

Δημήτρης Σταύρου είπε...

Αυτή στο Κανάλι 10 εννοείς;
Προς το παρόν δεν την έχω!

Πάντως, επειδή την παρακολούθησα, επρόκειτο για μία γενική συζήτηση γύρω από τις θέσεις της Φ.Σ. με το δημοσιογράφο κ.Παπαδόπουλο.

Είναι σημαντικό βήμα το ότι εκτός από κάποιους ραδιοφωνικούς σταθμούς, εμφανιστήκαμε επιτέλους και στην τηλεόραση!

Sakoulakis είπε...

Ήταν πριν από καμιά βδομάδα, δεν θυμάμαι σε ποιο κανάλι. Λογικά σε αυτό που λες.

Πριν από τις εκλογές είχατε ολόκληρη ωριαία στη ΝΕΤ, τι παραπονιέσαι? :-)

Πάντως όταν την βρεις ενημέρωσέ με αν έχεις την καλωσύνη. Άντε καλό μήνα