Τετάρτη, Φεβρουαρίου 13, 2008

Επίθεση στο βιβλιοπωλείο Γεωργιάδη: Έγκλημα για την ελευθερία της έκφρασης.

Η Θεματική Πολιτική Κίνηση Θεσμών της Φιλελεύθερης Συμμαχίας καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση εναντίον του βιβλιοπωλείου του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Άδωνι Γεωργιάδη την οποία πραγματοποίησαν στις 5-2-2008 κουκουλοφόροι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες. Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια οι «νεαροί» πολίτες για κάποιους, αλλά κοινά φασιστοειδή για τους περισσότερους, σταμάτησαν με τις μοτοσικλέτες έξω από το βιβλιοπωλείο, έσπασαν με πέτρες και ξύλα τις βιτρίνες, πέταξαν στο δρόμο τα βιβλία που ήταν στις προθήκες, έριξαν μπογιές και διέφυγαν πριν φτάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις που περιπολούσαν στην περιοχή. Πρόκειται για μία άνανδρη επίθεση η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αναμενόμενη καθώς, αφενός είχαν προηγηθεί τα γεγονότα του Σαββάτου 2-2-2008, αφετέρου το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο αποτελεί πολύ συχνά στόχο των εν λόγων τραμπούκων.
Και ενώ η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι δεν μπορούν να προστατεύσουν τη νόμιμη ατομική ιδιοκτησία των πολιτών, μερίδιο ευθύνης για τα γεγονότα έχουν αναμφισβήτητα κάποιοι κύριοι αυτοαποκαλούμενοι «προοδευτικοί» οι οποίοι, μετά από κάθε βανδαλισμό και καταστροφή περιουσίας, σπεύδουν να παράσχουν πολιτική κάλυψη και μιλούν για «επαναστατημένους νεαρούς ». Άραγε ποια «προοδευτική» ιδεολογία είναι αυτή, που τους υποδεικνύει να καταστρέφουν βιβλία ;

Παρά το γεγονός ότι η Φιλελεύθερη Συμμαχία διαφωνεί κάθετα με τις ιδέες και θέσεις που προωθεί ο κ. Γεωργιάδης, η ελευθερία της έκφρασης και η προστασία της ατομικής περιουσίας για όλους , αποτελούν βασικές αρχές της Φιλελεύθερης Συμμαχίας και πιo σημαντικές από τις ιδεολογικές διαφορές και αντιπαλότητες . Εναντιωνόμαστε σε κάθε μορφή τρομοκρατίας και επικρίνουμε κατηγορηματικά οποιουσδήποτε δικαιολογούν ή συμμαχούν με αντιδημοκρατικές δυνάμεις.
Στιγματίζουμε την επιλεκτική αντίδραση πολιτικών παρατάξεων που ποικίλει από τη σιωπή έως τις υστερικές κραυγές ανάλογα με το αν τα θύματα της βίας και της λογοκρισίας τους είναι αρεστά. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο να επαναβεβαιώσουμε πως, εντός των γνωστών ορίων πέραν των οποίων υπάρχει η συκοφαντία και η προτροπή σε πράξεις βίας, οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επικρίνουν και να αμφισβητούν ιδέες ακόμα και αν αυτές οι ιδέες θεωρούνται πολύτιμες από άλλους ανθρώπους.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα είναι κοντά σε κάθε πολίτη που διώκεται επειδή εκφράζει τις απόψεις του, ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί μαζί του.
Αυτή είναι η μόνη συνεπής στάση απέναντι στην ελευθερία της έκφρασης.

www.greekliberals.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: